Bodea scoate măturoiul: 5 din cei 6 consilieri locali PNL care doar au mimat opoziţia la PSD nu se vor mai regăsi pe liste

Cinci din cei şase consilieri locali din Iaşi ai PNL nu se vor mai regăsi pe liste la alegerile locale din luna iunie, după ce partidul le-a retras sprijinul politic, întrucât nu fac opoziţie la administraţia locală PSD.

Liderul filialei municipale PNL Iaşi Marius Bodea a anunţat luni retragerea sprijinului politic pentru obţinerea unui nou mandat în cazul a cinci din cei şase consilieri locali pe care PNL îi are în municipiul Iaşi.

Este vorba despre consilierii Anghel Ficu, Gabriela Antipa, Constantin Bârhală, Sorin Trandafirescu şi Laurenţiu Năvodaru. Singurul care scapă este Marius Dangă, cel care a votat împotriva bugetului local propus de pesedistul Chirica.

Conducerea PNL Iaşi le reproşează acestora că nu fac opoziţie în Consiliul Local la administraţia PSD şi că la dezbaterile asupra bugetului local din 10 februarie, cei cinci liberali nu au votat împotrivă.

„Nu ne-am opus cu suficienţă forţă acestui sistem bolnav instaurat de PSD la Iaşi în ultimii 15 ani. A existat un deficit de voinţă, consevenţă şi determinare politică în relaţia de opoziţie la actuala administraţie”, a spus Marius Bodea, care a preluat organizaţia municipală PNL Iaşi în urmă cu o săptămână, el fiind totodată candidatul liberalilor la Primărie.

Şeful liberalilor ieşeni afirmă că bugetul local pentru 2016 propus de viceprimarul cu atribuţii de primar Mihai Chirica este unul electoral, lipsit de viziune, care nu include nici un proiect important pentru Iaşi.

Consilierii municipali ai PNL Iaşi au fost acuzaţi în mai multe rânduri de reprezentanţi ai societăţii civile ieşene că au avut o prestaţie ştearsă în consiliu şi că nu au făcut opoziţie reală la PSD.

Inclusiv în PNL Iaşi există temerea că unii consilieri liberali ar fi fost interesaţi doar de păstrarea unor funcţii la nivel local, iar pentru asta au făcut „blat” cu PSD.

„Păi, domnul consilier Ficu e director la Agenţia de Plăţi, Năvodaru are funcţie în Inspectoratul Şcolar, iar Trandafirescu e şi el şef prin regionala CFR. Ce interes au oamenii ăştia să se pună rău cu PSD? Ei au mimat opoziţia, i-a interesat doar funcţia lor, nu partidul”, a declarat un reprezentant din conducerea PNL Iaşi.

Administratie, Politica

Comentarii

Un comentariu to “Bodea scoate măturoiul: 5 din cei 6 consilieri locali PNL care doar au mimat opoziţia la PSD nu se vor mai regăsi pe liste”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)