Turismul în Europa se duce la vale, România nu profită. Florin Bărhălescu: N-ar trebui să ratăm această şansă

Turismul românesc ar trebui să duduie, pe fondul fricii de a mai călători în zonele ameninţate de atacurile teroriste. Deocamdată, nu se simte o creştere majoră pe destinaţiile româneşti, câtă vreme nici oferta nu s-a îmbunătăţit vizibil.

Florin Bărhălescu de la Icar Tours spune că România încă are şansa să devină o destinaţie turistică atractivă, în condiţiile în care apar tot mai multe probleme în Europa.

„Ceea ce s-a întâmplat la Ankara, Paris sau recent la Bruxelles reprezintă un 11 septembrie al Europei. România are o şansă pe care n-ar trebui s-o rateze. Noi şi bulgarii suntem avantajaţi, suntem ţări sigure”, afirmă Bărhălescu.

El adaugă că litoralul românesc nu este încă unul atractiv şi că din pacate, mai căutate sunt staţiunile din Bulgaria.

Pe de altă parte, românii care au cumpărat pachete în Turcia cu reducere în octombrie anul trecut au plătit mai mult decât dacă le-ar achiziţiona astăzi.

„A căzut piaţa din Turcia. Erau 2,5 milioane de ruşi care mergeau acolo. De asta au scăzut şi tarifele. Imaginaţi-vă despre câţi bani vorbim. Dacă înmulţim cu o mie de euro de turist iese o sumă astronomică, 2,5-3 miliarde euro”, spune Bărhălescu.

Turism

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)