RATP intră în faliment, Chirica nu-şi face probleme. Reţeta clasică: îngropăm regia, apoi facem o nouă societate

Regia Autonomă de Transport Public Iaşi a intrat în procedură de faliment, după ce instanţa a respins planul de reorganizare judiciară a regiei. Primăria Iaşi susţine însă că transportul în comun nu va fi blocat, întrucât întreaga activitate va fi preluată de o nouă companie.

Tribunalul Iaşi a decis deschiderea procedurii de faliment în cazul RATP, admiţând contestaţia depusă de ANAF împotriva planului de reorganizare judiciară al regiei. Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

ANAF nu a fost de acord să primească, potrivit planului de reorganizare, doar o parte din sumele restante, adică 69 milioane de lei din cele 162 milioane de lei pe care RATP le datorează Fiscului.

Viceprimarul cu atribuţii de primar Mihai Chirica a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că în urma deciziei instanţei, va fi activată Compania de Transport Public (CTP) Iaşi, înfiinţată în anul 2013, în urma unei decizii a Consiliului Local.

„Activăm noua companie şi transferăm întreaga activitate, inclusiv personalul regiei, pe noua companie. Va fi un nou început. Mijloacele de transport sunt ale noastre, depoul, staţiile din oraş la fel, nu există probleme. Că se numeşte RATP, că se numeşte CTP nu are importanţă”, a afirmat viceprimarul Mihai Chirica.

El a mai spus că Primăria Iaşi putea să aştepte decizia instanţei în urma recursului, dar că „decât să continuăm să tragem o căruţă cu roţile pătrate, mai bine intrăm pe noua companie”.

Intrebarea e cine plateste pentru dezastrul de la RATP. La fel s-a procedat si in cazul CET, dar si cu echipa de fotbal Poli Iasi.

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)