Ce a promis Cioloş la Iaşi în privinţa autostrăzii: Va fi făcut studiu de fezabilitate, care va dura 18 luni. În cel mai optimist caz, lucrările încep în septembrie 2018 şi doar pe tronsonul Iaşi-Tg Neamţ

Premierul Dacian Cioloş şi mai mulţi miniştri au venit la Iaşi, pentru a discuta despre proiectele Moldovei. În ceea ce priveşte autostrada, lucrurile nu-s chiar atât de încurajatoare.

Până luna viitoare va fi terminată documentaţia pentru studiul de fezabilitate (SF), apoi până în februarie 2017 se face licitaţia pentru SF plus proiectul tehnic, după care timp de 18 luni se face SF-ul. Abia ulterior, încep lucrările la tronsonul Iaşi-Tg Neamţ. Cu alte cuvinte, în cel mai optimist caz, lucrările ar urma să înceapă în august-septembrie 2018.

Costul pentru bucata Iaşi-Tg Neamţ sunt estimate la 1,2 miliarde de euro, în timp ce pentru Tg Neamţ-Tg Mureş valoarea ar fi de 2.9 miliarde de euro.

„Trebuie să dăm semnalul că facem acest proiect. E oportun un program pentru Moldova pe mai mulţi ani. Proiectăm câteva idei şi indiferent cine va fi la guvernare să le continue”, a spus premierul Dacian Cioloş.

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)