Fuziune surpriză între PMP şi UNPR. Liderii UNPR de la Iaşi strâmbă din nas. Emacu: Aş fi mers pe o alianţă, voi anunţa zilele următoare ce voi face

Mutare neaşteptată pe scena politică. Marţi seară, Traian Băsescu şi Valeriu Steriu au anunţat fuziunea PMP-UNPR. Mai precis, UNPR se va topi în PMP. Noul partid ar avea o zestre de peste 7 la sută, dacă am însuma scorul obţinut de cele două formaţiuni la alegerile locale.

La Iaşi, UNPR plus PMP ar însemna chiar mai mult, adică peste 10 la sută pe judet. Numai că una e teoria, alta e practica, iar şefii uneperişti ieseni nu par deloc încântaţi de mariaj.

Liderul UNPR Iaşi, deputatul Gheorghe Emacu, susţine că va decide în perioada imediat următoare dacă va intra în PMP, după anunţul fuziunii cu UNPR, precizând că a avut o altă propunere, cea a intrării progresiştilor într-o alianţă electorală.

Gheorghe Emacu nu a fost prezent la şedinţa de marţi a conducerii UNPR, în care s-a decis fuziunea cu PMP, el susţinând că are un alt punct de vedere.

„Am luat act de decizia Comitetului Executiv Naţional al UNPR, formula de vacanţă. Nu am participat la reuniune. Am transmis o altă propunere, respectiv să rămânem pe picioarele noastre şi eventual să mergem într-o alianţă cu un alt partid la parlamentare. Decizia a fost alta, aşa că voi decide în perioada imediat următoare ce voi face”, a spus liderul UNPR Iaşi, Gheorghe Emacu.

El consideră că partidul ar fi trebuit să se rebranduiască şi să se transforme în Partidul Progresist.

La rândul său, prim-vicepreşedintele UNPR Iaşi, Mircea Manolache este şi el rezervat în privinţa fuziunii cu PMP.

„E o situaţie neaşteptată, nu mă regăsesc în noul partid. E o mare surpriză, voi vedea ce voi face. Vom avea în următoarele zile o întâlnire maraton a conducerii UNPR Iaşi”, a spus Manolache.

UNPR Iaşi a obţinut peste la şase la sută la alegerile locale, la votul pentru consiliul judeţean, şefii UNPR Iaşi susţinând că organizaţia este pe locul trei în topul filialelor, ca scor.

UNPR are în judeţul Iaşi cinci primari, în timp ce PMP doar unul. UNPR numără doi parlamentari la Iaşi, respectiv deputaţii Gheorghe Emacu şi Camelia Bogdănici, în timp ce PMP are un singur parlamentar de Iaşi, deputatul Petru Movilă, care este şi actualul lider al organizaţiei judetene PMP.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)