Deputatul Emacu este noul lider al PMP Iaşi. Movilă va fi prim-vicepreşedinte

Fostul lider UNPR Iaşi, deputatul Gheorghe Emacu este noul lider interimar al filialei judeţene Iaşi a PMP, în urma fuziunii dintre cele două partide, în timp ce deputatul Petru Movilă a fost desemnat în funcţia de prim-vicepreşedinte. Gheorghe Emacu şi Petru Movilă au condus filialele ieşene ale UNPR şi PMP până la momentul fuziunii dintre cele două formaţiuni.

„Azi (vineri – n.r.), la Bucureşti s-a completat formula de conducere şi la centru şi în teritoriu. Ion Răducanu de la Timiş şi Ion Toma de la Olt sunt cei doi prim-vicepreşedinţi PMP, veniţi pe filiera UNPR. Organizaţia de Iaşi va fi condusă de către mine, iar Petru Movilă va ocupa funcţia de prim-vicepreşedinte”, a declarat deputatul Gheorghe Emacu.

El a precizat că în următoarele zile va fi stabilită şi componenţa noului Birou Judeţean al PMP.

Emacu a mai afirmat că Petru Movilă va deschide lista PMP la Camera Deputaţilor.

La alegerile locale din 5 iunie, fostul UNPR a câştigat cinci primării în judeţul Iaşi, faţă de una – PMP. În schimb, PMP a luat mai multe voturi la consiliul judeţean, având trei mandate de consilieri, faţă de două – UNPR. În consiliul local, PMP a câştigat două mandate, în timp ce fostul UNPR s-a situat sub pragul electoral.

Noul PMP numără trei parlamentari la Iaşi, respectiv deputaţii Gheorghe Emacu, Petru Movilă şi Camelia Bogdănici.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)