Sondaj pe caniculă făcut de Pieleanu: PSD 38, PNL 29, ALDE 7, PMP 6

Avangarde a realizat un sondaj de opinie în perioada 25 iulie – 2 august, institutul fiind condus de Marius Pieleanu, un apropiat al PSD. Sondajul a fost realizat telefonic, iar marja de eroare este 3,3 la sută.

La partide PSD are 38%, urmat de 29 la sută. Pe locurile următoare sunt ALDE – 7% şi PMP 6. UDMR are 5, iar USR – 4.

Marius Pieleanu a recunoscut că o parte dintre respondenţi nu au fost găsiţi acasă, fiind plecaţi în concediu. Sondajul telefonic se face apelând numerele fixe şi nu reţelele mobile.

Pieleanu a spus că cifrele reale pot fi altele, adică PSD să aiba 1-2 puncte in minus, iar PNL să aibă 1-2 procente în plus.

„Cred că PSD e la 36-37, iar PNL la 30-31, ceea ce confirmă rezultatul de la locale”, a afirmat Pieleanu.

ALDE rămâne în zona de 7 la sută şi pare a-şi asigura intrarea în Parlament, în timp ce PMP creşte la 6 la sută, după fuziunea cu UNPR. Sondajul a fost realizat la puţin timp după congresul de fuziune PMP-UNPR, dar cresterea partidului lui Basescu nu este totusi una spectaculoasa.

Pentru prima dată, USR, noul partid anunţat de Nicuşor Dan e măsurat într-un sondaj. Scorul de 4 la sută poate părea mic, însă faptul că noul partid intră în scenă aproape de pragul electoral arată că formaţiunea are şanse să intre în Parlament.

De altfel, înainte de alegerile locale, nici un institut nu anticipa că Nicuşor Dan va lua 30 la sută în Bucureşti, cum sondajele pe Iaşi anticipau că Andrei Postolache va obţine doar 7-8 la sută şi nu 13, cât a scos pe 5 iunie.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)