Florin Constantin, locatar în blocul din Văscăuţeanu, acuză autorităţile că pun familiile pe drumuri, după nenumărate acte, în loc să le ajute

Florin Constantin, locatar în blocul afectat de explozia soldată cu doi morţi şi 11 răniţi, fost membru al grupului Divertis, acuză autorităţile că îi poartă pe drumuri pe oamenii din imobilul de pe strada Vascauteanu şi că în loc să le ofere un sprijin concret sunt plimbaţi de la un ghişeu la altul.

El scrie pe pagina sa de facebook că autorităţile fac promisiuni fără acoperire şi că îi poartă pe oameni pe drumuri, în loc să le ofere ajutor imediat.

„A ajuta un om, înseamnă a-i face bine şi a-l sprijini atunci când are nevoie. Fără să-l umileşti, fără să-l pui pe drumuri, fără să-l chemi la nenumărate ghişee şi birouri, fără să-l trimiţi după copie după buletin, adeverinţă de salariat, adeverinţă cu venitul de pe ultima luna sau ultimele trei luni, adeverinţă de la casa de pensii că are pensie, adeverinţă de la administraţia financiară că n-are nici un venit sau orice altfel de adeverinţe, dovezi, probe, hârtii, aprobări, rezultate ale expertizelor, anchetelor, proceselor, constatărilor, aprobărilor şi miilor de proceduri menite să-l facă pe om să renunţe la ajutor, să innebunească sau să moară”, spune Florin Constantin.

El afirmă că nu înţelege de ce sunt necesare atâtea hârtii, în condiţiile în care „tu instituţie (…) ştii exact conturile omului ca să i le blochezi şi să i le execuţi în caz de neplata chiar şi a 50 de bani”.

„Atunci de ce atunci când trebuie să dai omului un ajutor de urgenţă stabilit prin lege, ai nevoie de atâtea hârtii, dovezi, copii, adeverinţe, şi probe, încât nimeni nu mai apucă să vadă ajutorul?”, întreabă Florin Constantin.

Totodată, el îi acuză pe reprezentanţii primăriei Iaşi, ai guvernului, dar şi ai Bisericii Ortodoxe de pasivitate în cazul exploziei din imobilul situat în cartierul Copou din Iaşi.

«Stai liniştită Doamnă Primărie, oamenii din acel fost bloc sunt oameni bătrâni, bolnavi, şocaţi, contribuabili la zi, fără haine de schimb, fără speranţă, fără aşteptări, fără o sticla de apă şi fără un colţ de pâine oferite de tine. Stai liniştită Doamnă Primărie, ne vom plăti în continuare taxele şi impozitele şi nimeni dintre noi nu va veni cu furci si topoare în faţa preamăritului tău sediu. În fapt tocmai de aceea eşti şi aşa liniştită, nepăsătoare şi inumană. Continuă-ţi prin reprezentanţii de vază turneul pe la radiouri şi pe la televiziuni, declarând că se face tot ceea ce se poate, în fapt absolut nimic în ajutorul oamenilor.

Stai liniştit Domnule Guvern, nimeni dintre ai tăi nici măcar nu a mimat vreun interes pentru noi, nu ştim procedurile şi nu avem capacitatea de a ajunge până la tine ca să ne poţi umili în cazul în care ţi-am cere ceva.

Plimbaţi-vă liniştite pe lângă bloc stimate comisii, comitete, instituţii, ministere, televiziuni, ziare, să nu credeţi că nu am remarcat cămăşile albe, radiotelefoanele de la brâu, ochelarii de firmă, maşinile de lux cu antemergători şi figurile voastre afectate şi importante. Ştim că veţi munci până la epuizare ani de zile şi pe salarii imense ca să aveţi nişte concluzii şi niste rezultate din care să reiasă fie că cei ce-au murit au fost vinovaţi, fie că cei ce vor muri nu au aşteptat destul anchetele voastre.

Stai liniştită Biserică Ortodoxă Română, doar in seara mortii celor doi crestini ai tai sau macar a doua zi am asteptat un diacon sau un dascăl care să vină lângă noi, să mimeze compasiunea şi să rostească alături de noi o rugăciune la altarul făcut de noi cu lumânări şi icoane pe gardul catolicilor. Nu am avut nici măcar îndrâzneala de a aştepta un preot sau o altă înaltă faţă bisericească sau vreun consilier al mitropoliei, ştim cât de ocupaţi sunteţi cu cele sfinte. (…)

Staţi liniştiţi oameni buni, timpul trece, lumea uită, avocaţii şi experţii sunt scumpi, puţini dintre noi vor mai prinde vreun ajutor…

Vreau acasa… dar nu în România”, scrie Florin Constantin pe pagina sa de facebook.

Administratie, Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)