Ieşeanul Daniel Şandru a fost numit secretar de stat. Va coordona festivităţile legate de sărbătorirea a 100 ani de la Marea Unire

Premierul Dacian Cioloş a semnat decizia de numire a lui Florin-Daniel Şandru ca secretar de stat, şef al Departamentului CENTENAR, instituţie ce va coordona festivităţile legate de sărbătorirea, în 2018, a 100 de ani de la realizarea Marii Uniri. Decizia a fost publicată, marţi, în Monitorul Oficial.

Florin-Daniel Şandru este profesor în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Administrative a Universităţii ”Petre Andrei” din Iaşi.

Executivul a aprobat, pe 6 iulie, înfiinţarea unei structuri în cadrul aparatului de lucru al Guvernului numit Departamentul CENTENAR, acesta având ca obiectiv coordonarea la nivel naţional a pregătirii, organizării şi desfăşurării manifestărilor, a acţiunilor şi proiectelor de aniversare a Centenarului României (1918-2018) şi încheierii Primului Război Mondial.

Potrivit Guvernului, departamentul CENTENAR nu are personalitate juridică, se află în subordinea prim-ministrului şi este finanţat de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

Departamentul trebuie să supună spre aprobare prim-ministrului, prin decizie, pe baza propunerilor formulate de ministerele şi autorităţile publice implicate, manifestările, acţiunile şi proiectele de aniversare a Centenarului României şi a Primului Război Mondial.

De asemenea, realizează dezbateri pe teme legate de marcarea şi aniversarea Centenarului României României şi a Primului Război Mondial; coordonează desfăşurarea în mod unitar, la nivel naţional, a manifestărilor, acţiunilor şi proiectelor de aniversare a Centenarului României şi a Primului Război Mondial; elaborează opinii şi informează Guvernul cu privire la acţiunile şi manifestările dedicate aniversării şi marcării Centenarului României şi a Primului Război Mondial.

Totodată, printre atribuţiile Departamentului CENTENAR se numără elaborarea de documente, analize, rapoarte şi sinteze dedicate aniversării Centenarului României şi a Primului Război Mondial, pe care le pune la dispoziţia prim-ministrului sau instituţiilor implicate, după caz;  propunerea participării prim-ministrului, reprezentarea sau transmiterea de mesaje la manifestările naţionale şi internaţionale dedicate aniversării şi marcării Centenarului României şi a Primului Război Mondial.

Tot în atribuţiile departamentului intră şi întocmirea şi prezentarea de proiecte, de mesaje sau declaraţii aferente aniversării şi marcării Centenarului României şi a Primului Război Mondial; stabilirea şi instituirea măsurilor de comunicare publică şi identitate vizuală pentru acţiunile şi manifestările dedicate aniversării şi marcării Centenarului României şi a Primului Război Mondial.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)