Primarii ieşeni ai PNL îi cer lui Bodea să revină asupra demisiei din fruntea organizaţiei. Rezoluţia edililor a fost aprobată şi de către BPJ

Mutare neaşteptată în Podu Roş. Primarii liberali din judeţ îi cer şefului PNL Iaşi Marius Bodea să revină asupra demisiei din fruntea filialei. Ei au semnat şi o rezoluţie în acest sens, care va fi trimisă conducerii naţionale a partidului. Documentul a fost aprobat şi de Biroul Permanent Judeţean al organizaţiei.

Primarul localităţii Aroneanu, Benone Moruzi, liderul Ligii Aleşilor Locali din cadrul PNL Iaşi a declarat că 22 de primari liberali din judeţ au semnat joi o rezoluţie, prin care îi solicită lui Marius Bodea să revină asupra demisiei din funcţia de preşedinte al PNL Iaşi.

Edilii liberali s-au întâlnit la pranz la sediu, pentru a lua în discuţie situaţia tensionată din filială.

„Demisia lui Marius Bodea a survenit exact în momentul în care ne-am limpezit ca filială. Eram aşezaţi, mergeam pe o direcţie şi am rămas fără şef. Ceva s-a întâmplat. Ne-am întâlnit azi (joi – n.r.) toţi edilii liberali şi am decis să-i cerem lui Bodea să revină asupra demisiei. Au semnat rezoluţia 22 de primari din cei 30 de edili PNL din judeţ. O parte sunt plecaţi în concediu, nu au putut participa la întâlnire”, a declarat Benone Moruzi.

Tot joi s-a întrunit şi Biroul Permanent Judeţean al PNL Iaşi, care a aprobat rezoluţia iniţiată de primarii liberali.

Documentul va fi trimis conducerii naţionale a partidului.

Totodată, edilii liberali din judeţul Iaşi cer conducerii PNL să nu se mai amestece în treburile organizaţiei şi să nu trimită persoane dn alte judeţe pentru a superviza filiala.

Întrebat dacă Marius Bodea va reveni asupra demisiei şi va accepta să rămână la butoanele organizaţiei, şeful Ligii Aleşilor Locali din PNL, Benone Moruzi a răspuns: „Sunt sigur că da, dacă simte că are pentru cine se întoarce. Îmi doresc să revină şi sper că aşa va fi. Vin alegerile parlamentare, nu mai este timp de reaşezări”.

Marius Bodea nu a putut fi contactat, fiind plecat din Iaşi, el urmând să revină luni în localitate.

Bodea a anunţat pe 1 august că renunţă la funcţie, motivând că îi lipseşte puterea de a face compromisuri, iar în plus PNL Iaşi „nu este o filială ce trebuie ţinută de mână”.

„Trebuie să recunosc că îmi lipseşte pare-se acel ingredient ce mai toţi liderii politici îl au şi anume puterea de a accepta compromisuri. Atât timp cât consider că fac parte dintr-o echipă de oameni cu picioarele pe pământ, ce pot singuri să decidă pentru ei şi pentru filiala judeţeană, cred că PNL Iaşi nu are nevoie de suport tehnic din partea nimănui, că PNL Iaşi nu este o filială ce trebuie ţinută de mână, că PNL Iaşi poate lua singur deciziile statutare”, susţinea Marius Bodea.

El a mai spus că, peste tot în lume, „managerul căruia i se stabilesc obiective trebuie să aibă libertate deplină să îşi construiască echipa aşa cum consideră că poate performa mai bine”.

Surse din PNL Iaşi afirmă că unii membri din conducerea centrală a liberalilor i-ar fi impus lui Bodea să accepte anumite persoane în noul Birou Permanent Judeţean al filialei, lucru cu care Marius Bodea nu a fost de acord.

Marius Bodea a fost desemnat preşedinte unic al filialei ieşene a PNL, pe 11 iunie, printr-o decizie a Biroului Permanent Naţional al partidului.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)