Aproape 100.000 de pasageri pe aeroportul Iaşi, în iulie. Creşterea este de peste 2,5 ori faţă de iulie 2015

Traficul de pasageri în luna iulie pe aeroportul din Iaşi a crescut de peste 2,5 ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la aproape 100.000 de pasageri.

Potrivit conducerii aeroportului ieşean, în luna iulie traficul de pasageri îmbarcaţi şi debarcaţi a ajuns la 96.434, faţă de 37.138 de pasageri înregistraţi în aceeaşi lună a anului 2015.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al aeroportului Marius Bodea a declarat că, în primele şase luni ale acestui an, traficul a ajuns la 400.000 de persoane, el precizând că cifra prognozată pentru finalul anului, respectiv 850.000 de pasageri, va fi depăşită.

„Aeroportul Internaţional Iaşi confirmă încă o dată buna evoluţie pe piaţa de profil. Am ieşit din liga aeroporturilor locale şi ne adresăm bazinului regional. Am reuşit, printr-o bună organizare să facem posibil ca aeroportul Iaşi să atingă astăzi traficul preconizat pentru anul 2024. Suntem optimişti că în anul următor aeroportul Iaşi va reuşi să proceseze un număr de aproximativ 1.200.000 de pasageri, cu mult peste pragul psihologic de un milion, ceea ce ne oferă încrederea că vom ajunge să fim al doilea aeroport regional al României, raportat la numărul pasagerilor deserviţi”, a afirmat preşedintele CA al aeroportului, Marius Bodea.

El a precizat că dacă autorităţile locale şi judeţene nu vor construi un nou drum de acces către aeroport şi nu vor asigura investiţiile necesare pentru infrastructura de terminal şi parcare a aeronavelor, atunci se va ajunge la o plafonare a traficului.

Pe aeroportul ieşean operează patru companii, respectiv Tarom, Austrian Airlines, Blue Air şi Wizz Air, care asigură legături către 16 destinaţii externe.

De la 1 octombrie vor fi introduse primele zboruri interne între oraşe din afara Capitalei, Iaşul urmând să aibă legături directe cu Cluj-Napoca şi Timişoara.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)