Conducerile a 20 de organizaţii PMP din judeţ au fost măturate. Ţinta PMP Iaşi: 3 parlamentari la alegerile din toamnă

Conducerile a 20 de organizaţii PMP din judeţ au fost demise în urma rezultatelor slabe înregistrate la alegerile locale.

„Este vorba de comunele în care atât PMP, cât şi UNPR, au scos doi-trei la sută la locale. Aceste organizaţii vor fi coordonate de consilierii judeţeni, cinci la număr, până la desemnarea unor conduceri interimare. Vom reface acolo organizaţiile, pentru a nu avea surprize la alegerile din toamnă”, a declarat prim-vicepreşedintele PMP Iaşi, Petru Movilă.

La rândul său, liderul organizaţiei judeţene PMP, deputatul Gheorghe Emacu a spus că fuziunea PMP-UNPR se apropie de final în judeţul Iaşi, el precizând că nu sunt probleme în armonizarea relaţiilor dintre cele două partide.

El a mai precizat că în urma fuziunii PMP-UNPR, noul partid are în judeţul Iaşi şase primari, 12 viceprimari şi 180 de consilieri locali.

La alegerile locale din luna iunie, atât PMP, cât şi UNPR au obţinut fiecare peste cinci la sută în judeţul Iaşi, cele două formaţiuni având împreună cinci consilieri judeţeni.

De altfel, potrivit liderilor ieseni ai formatiunii, ţinta PMP la Iaşi este obţinerea a trei parlamentari în toamnă: un senator şi doi deputaţi.

Candidaturile vor fi strânse până la jumătatea lunii septembrie, după care vor fi trimise la Bucureşti. Listele PMP din judeţe vor trebui aprobate de Traian Băsescu.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)