Ce vor face liderii naţionali PNL? Acceptă sau nu revenirea lui Bodea la conducerea PNL Iaşi?

Şedinţa Biroului Permanent Naţional PNL de luni nu s-a mai ţinut. Peste două zile va avea loc Liga Aleşilor Locali la Braşov şi s-a considerat că nu se mai impune o deplasare a liderilor din judete la Bucureşti şi la începutul săptămânii.

În aceste condiţii, se amână şi tranşarea chestiunii şefiei PNL Iaşi, după demisia lui Mariua Bodea din fruntea filialei. Cel mai probabil, problema de la PNL Iaşi va fi discutată ori la sfârşitul acestei săptămâni la Braşov, ori în prima şedinţă a BPN.

Lucrurile rămân neclare în organizaţia ieşeană, după ce primarii liberali i-au cerut lui Bodea să revină asupra deciziei. Totuşi, demisia lui Bodea a ajuns pe masa conducerii naţionale a PNL, astfel că liderii naţionali sunt cei care decid păstrarea sau nu a lui Bodea la conducerea filialei ieşene.

Surse din partid afirmă însă că părerile la Bucureşti ar fi împărţite şi că revenirea lui Bodea în fotoliul de şef nu e atât de sigură. Reproşul lui Bodea că PNL Iaşi nu e o filială care trebuie dusă de mânuţă ar fi deranjat se pare Bucureştiul. În plus, demisia sa intempestivă în momentul în care începeau pregătirile pentru alegerile parlamentare nu este privită cu ochi buni de unii liberali.

Pe de altă parte, liderii naţionali PNL nu pot trece cu vederea sprijinul primarilor liberali din judeţ pentru Bodea. De altfel, unii au ameninţat că dacă Marius Bodea nu revine în postul de preşedinte, atunci nu vor mişca un deget în campania electorală.

În prezent, activitatea PNL Iaşi este coordonată de prim-vicepreşedintele filialei, senatorul Dumitru Oprea.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)