Propunere îndrăzneaţă a celor de la Pentru Iaşi: întreg centrul închis. Dar e realizabil proiectul?

Cei de la Pentru Iaşi au lansat propunerea închiderii traficului în centru.

«De la Fundaţie, coborând pe Musicescu, pe la blocul Tarom, pe Costache Negruzzi, Cantacuzino, Sfântu Andrei, Podu Roş, Sfântu Lazăr, Anastasie Panu, Europa, Elena Doamna, Târgu Cucu, Cuza Vodă, Piaţa Unirii, Vasile Alecsandri, Fundaţie din nou: nicio maşină individuală în interiorul acestui perimetru, doar riveranii, în regim redus de viteză şi, evident, transportul în comun, serviciile de urgenţă, serviciile publice şi aprovizionarea noaptea.

În loc de maşini care să ocupe străzile vom face terase, parcuri, locuri de joacă, de promenadă, de organizat spectacole artistice stradale. Creştem calitatea vieţii, scădem poluarea şi dezvoltăm economia locală», spun cei de la Pentru Iaşi.

Ideea celor de la Pentru Iaşi cu închiderea circulaţiei rutiere în centru e minunată. E faină o zonă pietonală extinsă, însă cum ajungi acolo? Parcări nu sunt, iar traficul din restul oraşului (mai ales în imediata apropiere a zonei pietonale) ar fi sufocat. Vedem ce se întâmplă azi doar cu Ştefan cel Mare închis. Străduţele din zonă nu fac faţă, e blocaj mai tot timpul. Ar trebui s-o luăm invers: să punem la punct un transport modern şi să facem parcări pe laturile pătratului ce ar urma să fie închis. Ideea cu pietonalul extins nu e rea, dar un astfel de proiect trebuie pregătit câţiva ani. Altfel, ne vom face singuri viaţa grea!

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)