Ce vrea tabăra Chirica din PSD Iaşi: Excluderea lui Stanciu din partid, schimbarea BPJ şi izolarea lui Lupu

Apele continuă să fie tulburi în PSD Iaşi, iar decizia centrului se lasă aşteptată. După câteva săptămâni de vacanţă, liderii naţionali ai partidului s-au întors la treabă, iar tabăra Chirica aşteaptă clarificări rapide în privinţa situaţiei tensionate din PSD Iaşi.

Practic, sunt două filiale PSD la Iaşi. De o parte Mihai Chirica şi susţinătorii săi, de cealaltă parte tandemul Lupu-Stanciu, care controlează bună parte din primarii partidului.

După atragerea şefului de la CJ Maricel Popa, tabăra Chirica vrea se pare să rupă tandemul Lupu-Stanciu.

Surse din apropierea lui Mihai Chirica vorbesc de o posibilă excludere a lui Cristi Stanciu din PSD şi de schimbarea configuraţiei actualului Birou Judeţean al organizaţiei.

Interesant, nu se mai vorbeşte şi despre o înlocuire a lui Victorel Lupu de la conducerea organizaţiei judeţene, ceea ce pare să indice o schimbare de tactică a grupării Chirica.

Totuşi, dacă se formează un nou BPJ, cum vrea Chirica, Victorel Lupu nu va mai avea nici o putere în PSD Iaşi, pentru că toate deciziile importante trec prin Biroul Judeţean.

La aproape o lună de la reuniunea PSD de la Vaslui, n-a fost luată nici o decizie în privinţa scandalului din filiala de la Iaşi. Ezitarea lui Dragnea arată însă că altfel se văd lucrurile la Bucureşti şi că liderii naţionali PSD analizează atent dacă nu cumva luarea unei decizii radicale n-ar tulbura şi mai tare atmosfera în PSD Iaşi, cu doar 3 luni înainte de alegeri.

La rândul său, Chirica forţeză centrul să ia o decizie acum, până la parlamentare, pentru a fi el cel care stabileşte configuraţia listelor în toamnă. În plus, Chirica este conştient că dacă nu pune acum mâna pe organizaţia judeţeană, şansele sale de o mai controla după alegeri devin tot mai mici.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)