Vom avea Poliţia Călare la Iaşi. Primăria cumpără 5 cai şi înfiinţează un departament în cadrul Poliţiei Locale

Primăria Iaşi va înfiinţa un departament al Poliţiei Călare, iar până la sfârşitul acestui an vor fi cumpăraţi cinci cai cu care poliţiştii locali vor patrula pe străzi, investiţia fiind estimată la aproximativ 50.000 de euro.

Primarul Mihai Chirica a declarat că în cadrul Poliţiei Locale va fi înfiinţat un departament al Poliţiei Călare, urmând ca în perioada următoare să fie achiziţionaţi cinci cai.

„Nu este nici o glumă, vom înfiinţa acest departament, iar până la sfârşitul anului aducem cinci cai. Cinci agenţi vor fi instruiţi să lucreze în acest departament. Investiţia se ridică undeva la 50.000 de euro”, a spus primarul Mihai Chirica.

Edilul ieşean susţine că în alte state europene, precum Franţa, Germania sau Marea Britanie, poliţia călare funcţionează foarte bine, el precizând că o astfel de iniţiativă va îmbunătăţi imaginea Iaşului.

„Avem spaţii destule pentru grajduri la marginea municipiului, nu e o investiţie pe care să nu o putem acoperi. Luăm deocamdată cinci cai, apoi dacă lucrurile merg, vom suplimenta numărul lor”, a adăugat Chirica.

Administratie

Comentarii

2 comentarii to “Vom avea Poliţia Călare la Iaşi. Primăria cumpără 5 cai şi înfiinţează un departament în cadrul Poliţiei Locale”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)