Antibiotice Iaşi: Creştere cu 18% a vânzărilor la export. Pe piaţa din SUA livrările s-au dublat comparativ cu anul anterior

Veniturile din vânzările pe pieţele externe în primul semestru al anului 2016 au fost de 54.5 milioane lei, în creştere cu 18% faţă de anul 2015 când a fost realizată o valoare de 46.26 milioane lei. Aceste rezultate s-au obţinut în special din valorificarea produselor finite înregistrate la export.

În primul semestru al anului 2016, exportul de produse finite a crescut semnificativ.
Principala creştere a fost realizată pe piaţa S.U.A. unde livrările s-au dublat comparativ cu perioada de referinţă a anului 2015. Antibiotice exportă în S.U.A. produse antiinfecţioase injectabile din gama penicilinelor. De asemenea, s-a înregistrat o dublare a exporturilor şi în zona Europei, în timp ce în alte zone precum Rusia C.S.I., Orientul Mijlociu şi Asia de Sud Est exporturile au rămas relativ la nivelul din 2015 din motive legate şi de conjunctura geo politică din anumite pieţe de desfacere.
Cele mai importante creşteri s-au înregistrat pentru produsele sub formă de injectabile (utilizate în spitale pentru tratarea infecţiilor), capsule şi supozitoare.

„În contextul în care compania a startat proiectul de construcţie a unei noi capacităţi de producţie pentru unguente şi supozitoare, creşterea vânzărilor pentru aceste forme farmaceutice reprezintă rodul strategiei de majorare a cererii acestora pe pieţele externe”, a declarat Mihai Stoian, Director Afaceri Internaţionale.

Avans de 35% a vânzărilor de Nistatină pe piaţa SUA

Substanţa activă Nistatină reprezintă în continuare principalul produs al companiei pe pieţele externe. Ca urmare a autorizărilor obținute de către utilizatorii finali din piața S.U.A. exporturile de Nistatină către aceasta piaţă au crescut în primul semestru al anului 2016 cu 35% comparativ cu anul trecut. De asemenea, în aceasta perioadă s-au menţinut livrările pe pieţele tradiţionale ale companiei din zona Asiei, Americii Latine şi Europei.

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)