Jocul lui Ponta şi primele semne ale unei rupturi majore în PSD

Patru deputaţi s-au înscris azi în Partidul România Unită, formaţiune condusă de Bogdan Diaconu. Cum la locale PRU a avut o prestaţie modestă, e ciudat să vezi patru parlamentari care aleargă la un partid care acum n-are nici o şansă să atingă pragul parlamentar.

Trecerea deputatului PSD Marius Manolache (finul lui Ponta) la PRU arată însă că există un plan şi că în spatele mutărilor de azi stă însuşi Victor Ponta. Ceilalţi trei aleşi înscrişi în PRU sunt: Mario Caloianu (PMP), Camelia Khraibani (fostă deputată de Gorj, unde a fost ales şi Ponta parlamentar) şi Răzvan Tănase (preşedinte executiv PND).

Tras pe linie moartă în PSD, Victor Ponta începe să joace. Faptul că fostul premier e în spatele acestei acţiuni o arată şi înscrierea, tot azi, a lui Mirel Palada, în PRU. Palada va fi directorul de comunicare în PRU şi purtător de cuvânt al formaţiunii. Acelaşi Palada a fost colaboratorul lui Ponta când acesta era premier.

Întrebat de jurnalişti dacă Victor Ponta se va duce în PRU, Mirel Palada a spus: «Am văzut că s-a întâmplat astăzi să intre şi finul dânsului. Mulţi consideră că nu este o coincidenţă, mulţi consideră că e o coincidenţă… Nu pot să vă dau mai multe detalii în privinţa asta – cred că cel mai bine este să-l întrebaţi pe Victor Ponta».

Cel mai probabil, exodul parlamentar către PRU va continua şi în următoarele zile. Se vorbeşte de 30 până la 50 de parlamentari.

Dacă Ponta pleacă din PSD şi rupe din structurile social-democraţilor atunci PSD riscă să sufere pierderi importante la alegerile din toamnă.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)