Ieşeanul MRU demisionează din fruntea SIE. Ce şanse are să candideze la Iaşi pe listele PNL

Mihai Răzvan Ungureanu şi-a dat demisia din fruntea SIE, fără însă a motiva de ce a recurs la acest gest. Presa centrală a scris toamna trecută despre unele tensiuni apărute între preşedintele Klaus Iohannis şi Mihai Răzvan Ungureanu, ba chiar s-a speculat că şeful statului i-a cerut demisia la vremea respectivă.

Plecarea din fruntea SIE îi oferă lui MRU, cel puţin teoretic, posibilitatea unei candidaturi pe listele parlamentare din toamnă.

O revenire a ieşeanului în PNL este puţin probabilă, Alina Gorghiu spunând chiar azi, după anunţul demisiei, că nu i se pare normal ca un şef de serviciu să intre în politică imediat după renunţarea la funcţie. În aceste condiţii, candidatura lui MRU pe listele PNL la Iaşi are şanse minime de materializare.

“In acest moment nu exista niciun fel de scenariu de aceasta natura si as vrea sa blochez orice alta posibilitate in aceasta directie,  pentru ca nu se pune problema unei astfel de candidaturi. Nu mi se pare normal ca un sef de serviciu sa intre in politica in secunda 2 dupa ce si-a dat demisia. Nu au fost astfel de discutii, exclud un asemenea scenariu.”

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)