Primele nume de pe listele USR Iaşi: Cosette Chichirău, o ieşeancă absolventă de MBA în Statele Unite şi avocatul Mihai Lupu

Pentru Iaşi nu se prezintă separat la parlamentare, ci propune oameni care vor candida pe listele USR.

„Vom rămâne o forţă locală, independentă, cu sediul central în Iaşi, ne vom continua proiectele din Iaşi, dar în acelaşi timp recunoaştem necesitatea implicării naţionale, atât pentru a susţine proiectele Iaşului şi ale regiunii, dar şi pentru a contribui cu orice strop de normalitate putem la compoziţia viitorului Parlament”, susţin cei de la Pentru Iaşi.

Totodată, au fost anunţate primele două propuneri de candidaţi pentru Iaşi pe listele USR în judeţ:

Cosette Chichirău

Cosette a absolvit Liceul de Informatică din Iaşi şi Universitatea Al. I. Cuza, Facultatea de Ştiinţe Economice. În 2000, a plecat la studii în Statele Unite, unde a obţinut un MBA (2002) şi un doctorat în finanţe (2007) de la University of Massachusetts Amherst. Cosette are 10 ani de experienţă în industria financiară, lucrând la companii din Fortune 100 în calitate de analist cantitativ şi de risc şi ca lider de echipă pe analiza riscului portofoliilor de peste un miliard de dolari. Întoarsă în ţară, ea doreşte să contribuie la dezvoltarea industriilor moderne, a antreprenoriatului din Iaşi, a infrastructurii regionale şi la ridicarea profilului Moldovei la Bucureşti.

Mihai Lupu

Mihai este cercetător ştiintţific la Academia Română, în cadrul Institutului de Ştiinţe Economice şi Sociale „Gh. Zane” din Iasi si avocat în cadrul Baroului Iaşi.
Avocat pledant, cu drept de reprezentare la toate instanțele din România, a susținut procese complexe, având ca obiectiv principal sancționarea abuzurilor administrației în raporturile cu persoanele private, fizice sau juridice.
În calitate de cercetător, a susținut comunicări la diverse manifestări științifice și a publicat în reviste de specialitate.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)