Avertismentul comisarului european Corina Creţu: Există riscul pierderii finanţării pentru Spitalul Regional de Urgenţe de la Iaşi

Comisarul european pentru politici regionale Corina Creţu a declarat vineri la Iaşi că în cazul în care construcţia spitalelor regionale de la Iaşi, Craiova şi Cluj-Napoca nu începe până în 2018, există riscul ca investiţiile să nu fie realizate până în decembrie 2020, iar astfel s-ar pierde fondurile europene alocate.

„A trecut mai bine de un an de la decizia de a face cele trei spitale regionale agreată de Comisia Europeană şi încă nu avem amplasamentele. Domnul ministru a explicat că mai urmează câţiva paşi care necesită timp. Construcţia efectivă sperăm să înceapă până la finalul anului 2018, pentru că altfel fizic nu vedem posibilitatea ca aceste spitale să poată fi terminate până în 2020. Ne interesează foarte mult ca aceste trei spitale regionale să fie construite pentru că estimarea noastră este că prin cele trei spitale aproape un milion de oameni din întreaga Românie vor beneficia de servicii de mai bună calitate. Orice amânare înseamnă de fapt întârzierea începerii investiţiei şi riscul de a pierde banii europeni care sunt alocaţi până în 2020″, a declarat comisarul european Corina Creţu.

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)