Furtună în PNL Iaşi după anunţarea listelor: Trei demisii din funcţiile de vicepreşedinte. Plus Doboş de la şefia pe municipiu

Trei vicepreşedinţi ai filialei judeţene PNL Iaşi precum şi liderul organizaţiei municipale şi-au anunţat vineri seară demisiile din funcţii. Ei s-au arătat nemulţumiţi de componenţa listelor electorale ale PNL Iaşi pentru alegerile parlamentare, aprobate cu o zi în urmă de Biroul Permanent Naţional al partidului.

Vineri seară, la sediul PNL Iaşi a avut loc o şedinţă a Biroului Permanent Judeţen, în cadrul căreia patru membri liberali şi-au anunţat demisia din funcţiile de conducere deţinute.

Astfel, au demisionat din funcţii vicepreşedinţii filialei judeţene, Liviu Brătescu, Cătălin Moroşanu şi Daniel Minciună, precum şi liderul organizaţiei municipale, deputatul Anton Doboş. Cei patru, care nu au prins locuri eligibile pe listele PNL Iaşi pentru alegerile parlamentare, au invocat modul în care au fost alcătuite listele, reproşând în principal că nu a fost respectat votul dat anterior în forul judeţean de conducere.

Luptătorul de K1 Cătălin Moroşanu a scris pe pagina sa de facebook că este dezmăgit şi mâhnit de atitudinea conducerii centrale a partidului.

“Cred că schimbarea clasei politice este o iluzie deşartă, sunt dezamăgit şi mâhnit de partid şi de actuala conducere centrală. Mi-am dat demisia din funcţia de vicepreşedinte al PNL Iaşi şi mi-am retras candidatura pentru parlamentare. Rămân în continuare alături de organizaţia de tineret şi o să lupt până la capăt pentru generaţia mea”, a precizat Cătălin Moroşanu.

La rândul său, istoricul Liviu Brătescu a declarat că a sperat că la alcătuirea listelor se va ţine cont de mai multe criterii, între care „sondajul de opinie, CV-ul politic şi profesional al celor înscrişi în cursă, realizările în plan administrativ, dar mai ales de votul comitetului judeţean de conducere”.

Brătescu a precizat că renunţă la locul cinci de pe lista la deputaţi a PNL Iaşi.

Patru actuali parlamentari se regăsesc pe listele PNL Iaşi, între care trei figurează pe locuri eligibile (Mihaela Popa, Dumitru Oprea şi Costel Alexe), primul loc la Senat fiind ocupat de o notăriţă din Bucureşti (Laura Iuliana Scântei), originară din Iaşi. Pe locul doi la Senat este Mihaela Popa. Lista la deputaţi este deschisă de Marius Bodea, urmat de Dumitru Oprea, Costel Alexe şi Alexandru Muraru.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)