Chirica reuşeşte să întoarcă pe dos filiala ieşeană a PSD. Ce mesaj trimite de la Bucureşti către Iaşi un lider naţional PSD

PSD stă pe un butoi de pulbere la Iaşi. După ce zilele trecute întreaga atenţie a fost captată de disputele din PNL Iaşi, mai nou şi filiala ieşeană a PSD se confruntă cu lovituri subterane fără precedent. Totul se petrece cu câteva ore înainte de finalizarea listelor pentru Parlament. Iniţial, PSD Iaşi a trimis la Bucureşti o listă cu 17 nume, însă Dragnea a strâmbat din nas. Mihai Chirica a anunţat precipitat că va fi activată comisia de integritate în PSD pentru analizarea candidaturilor.

Lucrurile s-au mai liniştit, însă în ultimele zile, tensiunile au reizbucnit. Rând pe rând, adversari din filială, dar şi susţinători au dispărut de pe liste. Printre aceştia se numără şi Cristian Stanciu, omul pe care Chirica îl voia prin vară exclus din PSD. Victorel Lupu pare singurul om din tabăra anti-Chirica, care va figura în cele din urmă pe loc eligibil, la Senat. Totul la presiunea centrului.

Curios, acelaşi lucru se petrece şi cu susţinătorii lui Chirica. Sorin Iacoban şi Florin Boca sunt doar doua dintre numele care nu mai prind locuri eligibile.

Au dispărut şi cei doi păşcăneni, senatorul Florin Constantinescu, dar şi Bogdan Alexa, astfel că PSD rămâne fără reprezentare într-un fief pe care l-a dominat aproape neîntrerupt vreme de 25 de ani.

Mai nou, nesigura e şi candidatura lui Tudor Ciuhodaru, ba chiar si cea a Cameliei Gavrilă. Sunt doi dintre dintre susţinătorii cei mai înverşunaţi ai lui Chirica din campania pentru primărie.

Cine va figura totuşi pe listele PSD? Nimeni nu mai poate garanta nimic. Victorel Lupu va fi la Senat, alături de un universitar de la Politehnică (numele e ţinut secret!). La deputaţi i s-a făcut loc unui om trimis de Dragnea la Iaşi, în rest doar incertitudini.

Dintr-o filială pe vremuri disciplinata, unde totul se petrecea aşezat si fără scandal, PSD Iaşi a ajuns un teritoriu pe care Mihai Chirica nu-l mai controlează. În plus, lipsa de anvergură la nivel central a lui Chirica, i-a făcut pe liderii PSD de la Bucureşti să-i întoarcă listele şi să creeze şi mai multe tensiuni în organizaţie.

Peste toate astea vine şi mesajul lui Codrin Ştefănescu, secretar general adjunct PSD, de fapt un comentariu la o postare a lui Gheorghe Nichita, fugit între timp la PRU.

„Eşti şi vei rămâne prietenul meu, Gigi! Ca să înţeleagă şi unii…”, ii scrie Codrin Ştefănescu lui Nichita.

În PSD Iaşi se vorbeşte deja de trădări şi de primari care nu vor mai trage pentru partid in campanie. PSD şi-ar putea pierde la Iaşi cea mai teribilă armă pe care o deţine: organizarea. E loc de mari surprize la Iaşi la alegerile din 11 decembrie.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)