PSD Iaşi şi-a desemnat candidaţii. Bănicioiu apare pe locul 2 la deputaţi, în timp ce Chirica e nemulţumit că şefii de la centru l-au tăiat pe Iacoban de pe liste

Comitetul Executiv Judeţean al PSD Iaşi a aprobat luni seară listele de candidaţi PSD Iaşi pentru alegerile parlamentare. Pe primul loc la Senat figurează Adrian Pănescu, şeful Senatului Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi, în timp ce pe poziţia a doua apare Victorel Lupu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, urmat de Vasile Toma.

La deputaţi, lista PSD Iaşi este deschisă de Camelia Gavrilă, şefa Inspectoratului Şcolar, pe locul doi figurând actualul deputat Nicu Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii în guvernul Ponta.

Pe locurile următoare, la deputaţi, apar medicul Tudor Ciuhodaru, în prezent deputat, urmat de consilierii judeţeni Vasile Câtea şi Silviu Macovei. Pe locul şase este Vasile Axinte, fost viceprimar al municipiului Paşcani.

Surse din cadrul PSD Iaşi susţin că şedinţa Comitetul Executiv judeţean a fost tensionată, în ciuda faptului că 97 din cei 100 de membri au votat listele de candidaţi PSD pentru alegerile parlamentare. Singurul care a votat împotrivă a fost primarul localităţii Schitu Duca, Mihai Mihalache, care potrivit aceloraşi surse, ar fi spus în cadrul şedinţei că îi este ruşine că este membru PSD.

Mihaela Ivancia s-a retras de pe liste, după ce a fost plasată abia pe locul 9. Cristian Stanciu nu apare deloc pe liste la Camera Deputaţilor.

La finalul reuniunii, liderul PSD Iaşi Mihai Chirica a declarat că lista „este una echilibrată, fiind incluşi oameni competenţi, cu personalitate”.

Totuşi, liderul PSD Iaşi a precizat că are o nemulţumire şi anume faptul că pe liste nu mai figurează actualul deputat Sorin Iacoban.

„Putea rămâne pe listele noastre, dar a fost respins de forurile superioare (conducerea naţională a PSD – n.r.), din cauza problemelor de imagine din campania pentru alegerile prezidenţiale din 2014”, a spus Mihai Chirica.

Surse din cadrul PSD Iaşi afirmă însă că Iacoban ar fi fost tăiat de pe liste chiar de cei din tabăra Chirica.

Înainte de a fi depuse la Biroul Electoral, listele PSD Iaşi trebuie aprobate în Comitetul Executiv Naţional al partidului, reuniune programată pentru marţi după-amiază.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)