Flori şi candele în Piaţa Unirii din Iaşi, dar şi la Casa Studenţilor, în memoria victimelor Colectiv

Mai mulţi ieşeni, în majoritate tineri, au depus flori şi au aprins lumânări atât în Piaţa Unirii, cât şi pe treptele din faţa Casei Studenţilor, in memoria victimelor din clubul Colectiv.

Cei care au iniţiat acţiunea pe facebook au vrut să organizeze un marş al tăcerii, însă nu au obţinut în timp util aprobările necesare, astfel că le-au solicitat prietenilor să vină în Piaţa Unirii şi la Casa Studenţilor, pentru a depune flori şi a aprinde candele.

„Am vrut să ne arătăm solidaritatea. Nu este o acţiune politică, nu am scandat nimic. Am venit individual să aprindem o lumânare în memoria victimelor Colectiv. În cele două locuri (Casa Studenţilor şi Piaţa Unirii – n.r.) s-au adunat oamenii şi anul trecut”, a spus Diana A., o tânără din Iaşi.

Un alt tânăr, care a ajuns cu flori în Piaţa Unirii din municipiu, s-a arătat nemulţumit că la un an de la tragedia din clubul bucureştean, nu s-a făcut dreptate şi că vinovaţii nu au fost pedepsiţi.

„Ne aşteptam ca autorităţile să facă dreptate. Avem prieteni care au murit în clubul Colectiv, am fost cu toţii mişcaţi de ceea ce s-a întâmplat. Încă sperăm că lucrurile nu rămân aşa”, a spus Marian P., student originar din Bacău.

Potrivit îndemnurilor pe facebook, ieşenii sunt invitaţi să depună flori şi să aprindă lumânări în centrul oraşului până la ora 21.00.

Sursa foto: Diana Alexandra Soponaru, facebook

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)