Consilierii judeţeni PNL Iaşi cer demisia şefului CJ: Luaţi frâna domnului Maricel Popa de pe judeţul Iaşi

Grupul consilierilor judeţeni PNL Iaşi solicită demisia preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, membru PSD, acuzându-l că a dispus trimiterea unor controale la aeroportul Iaşi, pentru a-l „executa politic” pe şeful liberal al instituţiei, dar şi pentru modul în care se repară drumurile judeţene.

Consilierii liberali ieşeni au cerut vineri, într-o conferinţă de presă, demisia preşedintelui CJ Iaşi, Maricel Popa, membru PSD, motivând abateri grave în exercitarea funcţiei pe care o deţine.

Liberalii reclamă modul în care s-a desfăşurat auditul intern la Aeroportul din Iaşi, PNL susţinând că totul este o încercare de „execuţie politică” a şefului instituţiei, liberalul Marius Bodea.

Totodată, consilierii judeţeni PNL susţin că preşedintele CJ Iaşi a decis repararea drumurilor judeţene Prisăcani-Grozeşti şi Erbiceni – Belceşti, înainte de a se aproba acest lucru în plenul Consiliului Judeţean.

„Pe drumul de la Erbiceni la Belceşti s-au făcut lucrări de pietruire, deşi acest drum figurează în acordul cadru de lucrări în lotul de întreţinere prin asfaltări. Aceste lucrări au fost efectuate de către anumite firme la ordinul verbal al preşedintelui CJ. Pe drumul între Prisăcani şi Grozeşti au fost efectuate lucrări de reparaţii tot prin ordin verbal dat de Maricel Popa. Lucrările s-ar fi efectuat în perioada  20 octombrie – 1 noiembrie, urmând ca documentele să se facă ulterior”, a declarat consilierul judeţean PNL Romeo Vatră.

El a mai spus că prin anunţarea unor concluzii parţiale ale auditului intern efectut de CJ la Aeroportul Iaşi s-a încălcat legea auditului, întrucât raportul nu a fost finalizat, iar constatările parţiale nu pot fi făcute publice.

La rândul său, consilierul judeţean PNL Liviu Brătescu a afirmat că solicitarea de demisie a şefului CJ Maricel Popa este „expresia unui cumul de factori şi de incapacităţi pe care domnia sa le-a demonstrat de când a preluat conducerea Consiliului Judeţean Iaşi”.

„Această solicitare de demisie aş însoţi-o de un îndemn: «Luaţi frâna domnului Maricel Popa de pe judeţul Iaşi!»”, a completat Liviu Brătescu.

El a adăugat că nerespectarea normelor legale privind auditarea aeroportului, dar şi suspiciunile privind modul cum sunt reparate drumurile în judeţ dovedesc managementul defectuos al Consiliului Judeţean Iaşi şi „constituie abateri ce pot depăşi sfera administrativă”.

„Pentru că avem o responsabilitate faţă de cetăţenii judeţului Iaşi, ne simţim obligaţi să cerem demisia preşedintelui CJ Maricel Popa şi să sesizăm aceste abateri la Corpul de Control al Primului Ministru”, a mai spus consilierul Liviu Brătescu,

Preşedintele CJ Iaşi Maricel Popa nu a putut fi contactat, pentru a răspunde acuzaţiilor formulate de către consilierii judeţeni liberali.

În ultimele săptămâni, tensiunile între şeful CJ Iaşi Maricel Popa şi reprezentanţii PNL din consiliu s-au acutizat, liberalii acuzând că instituţia este condusă „în mod dictatorial, prin tehnici specifice perioadei comuniste”.

Administratie, Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)