Deputatul Meteorit a apărut din nou prin Iaşi. Îi este frică să ţină o conferinţă de presă, dar face o întâlnire informală cu presa, fără a invita şi gazetarii incomozi

Mai este o săptămână şi ceva de campanie, iar Deputatul Meteorit continuă să stea ascuns. Nu vrea să fie văzut, nu are de spus nimic, e fericit că va fi din nou deputat, după ce a fost trimis să candideze la Iaşi. Pentru PSD, Iaşul e doar rezervor de parlamentari, numele celor aleşi nu contează, ci doar numarul lor.

Nicolae Bănicioiu va fi deputat 100 la sută, el ocupând locul al doilea pe listele PSD. Nici măcar o prezenţă masivă a alegătorilor din municipiu la urne nu schimbă lucrurile, pentru că la Scobinţi sau la Ipatele, voturile se obţin uşor, iar tragedia de la Colectiv nu are atâta relevanţă. Pe asta şi mizează PSD Iaşi: simpatizanţii partidului aleg orice candidat promovat sub sigla trandafirului.

Bănicioiu se află miercuri în Iaşi, iar în cursul dimineţii a avut o discuţie informală cu ziariştii ieşeni. N-au fost anunţaţi toţi gazetarii de pe politic, pentru a nu strica atmosfera prietenească de la sediul PSD. Bănicioiu nu trebuie întrebat, nici măcar în cadru informal, de cine îi este frică, de ce se ascunde în campanie şi cât îl interesează Iaşul.

Posibil să-l vedem joi, 1 decembrie, la manifestările de Ziua Naţională din Piaţa Unirii, iar momentul informal de miercuri să fie o încercare de a îndulci tonul relatărilor de după defilarea politică din centrul Iaşului.

Ăsta-i stilul PSD, dar este jenantă chestia cu informala de la PSD. Da cine-i Banicioiu până la urmă? Lider marcant de partid, fost premier? E doar un meteorit căzut la Iaşi.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)