Ultimele pregătiri pentru Business Networking Cocktail: Toţi se gândesc deja la 2017, iar la un asemenea eveniment se pot stabili contacte

A doua ediţie Business Networking Cocktail va avea loc la Hotelul Traian, mâine 7 decembrie, începând cu ora 18.00. Evenimentul este organizat de BizzClub Iaşi în colaborare cu agenţia de evenimente business MB Event, iar speakeri vor fi Marius Alexa si Amalia Georgescu.

„E un pic mai relaxat, ceva diferit faţă de alte evenimente. Vor participa oameni din domenii diverse. Vor fi şi administratori de firme şi manageri de companii, dar şi avocaţi sau arhitecţi. Vorbim de domenii diferite, iar dacă eşti interesat să discuţi cu un specialist dintr-un anume domeniu, sigur îl găseşti”, a spus Mihail Bîrsan, manager MB Event.

Agenda Business Networking Cocktail 2016 cuprinde trei ore interactive, în care cei prezenţi îşi vor putea face cunoscută activitatea.

„Vor fi si discuţii unu la unu, iar asta e foarte important, pentru că poţi pleca de la eveniment cu 40 de contacte. Afli ce se întâmplă în piaţă, care sunt tendinţele şi cum vor merge afacerile în 2017. Toţi se gândesc deja la anul următor, iar la un asemenea eveniment se pot stabili contacte”, a mai spus Mihai Bîrsan.

El a precizat că, in general, lumea este plictisită de discursuri şi că oamenii de afaceri vor să afle lucruri concrete şi să discute direct cu ceilalţi participanţi.

Managerul MB Event afirmă că, în ciuda creşterii din acest an, Iaşul se află încă sub Timişoara sau Cluj pe industria de evenimente, intrucat in cele doua oraşe din Ardeal oamenii de afaceri participă mai des la astfel de reuniuni.

„Suntem pe drumul cel bun, dar mai avem de recuperat. Poate că la noi, mulţi sunt foarte ocupaţi, muncesc de dimineaţa până seara, pentru că şi afacerile se fac mai greu în Moldova. Alţii stau ascunşi, nu-i interesează, nu vor să iasă. Există şi o altă categorie în care putem vorbi de lene. Poate că aceştia gândesc că au un anume confort financiar, lucrurile în firmă merg, de ce să vină la evenimente”, a mai spus Mihail Bîrsan.

Potrivit managerului MB Event, în Iaşi există o modă a evenimentelor gratuite, el susţinând că acest comportament trebuie schimbat, pentru că scade calitatea.

„Sunt multe evenimente gratis. Se intampla şi pe sport, dar şi pe afaceri. Multe sunt finanţate de stat, iar pe organizatori nu-i prea interesează calitatea. Când sunt banii tăi la mijloc tragi cât mai bine pentru succesul evenimentului. Când ştii că totul vine de sus, stai cu mâna întinsă şi nu îţi mai baţi capul. Statul ar trebuie să rămână doar cu decizia administrativă, n-ar trebui implicat, că nu e tata tuturor”, a declarat Mihail Bîrsan.

Managerul MB Event vede o creştere în 2017 pe zona de evenimente. El spune că unele sunt deja anunţate, în special cele pe IT şi pe afaceri.

„Vom avea şi evenimente internaţionale, va fi o creştere puternică. Ăsta e trendul, piaţa pe zona conferinţelor de afaceri se mişcă”, a mai spus Bîrsan.

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)