Iulia Scântei (PNL): Cer ieşenilor să voteze un Parlament fără penali

«Cu ocazia Zilei Internaționale Anticorupție (9 decembrie), într-o conferință de presă, Iulia Scântei, candidatul pe locul întâi pe listele PNL la Senat, a menționat că a intrat în politică, respectiv că s-a înscris în PNL, pentru că a fost motivată de un țel și de oameni ca Dacian Cioloș, care împreună cu echipa lui de miniștri tehnocrați au dovedit că sunt oameni onești, buni profesioniști, care au în spate o carieră profesională și doresc într-adevăr să facă ceva pentru România

,,Intru în politică, pentru a schimba modul în care până acum politicienii au înțeles să îi reprezinte pe cetățenii care i-au votat timp de 26 de ani. Scopul pentru care mă duc în Parlament este să militez pentru un Parlament curat!”, a declarat Iulia Scântei.

Aceasta i-a îndemnat pe ieșeni să iasă la vot din două motive de natură juridică.

Primul motiv: ,,Candidați precum cei aflați pe listele PSD, ALDE, PMP și PRU sunt candidați care au dosare penale, unii condamnați, alții cercetați, și candidează exclusiv pentru a scăpa de justiție pentru că se vor pune sub adăpostul imunităților parlamentare și nu vor putea fi cercetați sau judecați în următorii patru ani”.

Al doilea motiv juridic pentru a ieși la vot este cel care privește eficiența justiției în România. ,,Avem o luptă anticorupție care a dat roade, însă pasul doi este acela ca banii și bunurile care au fost confiscate provizoriu să fie valorificate și banii să fie restituiți cetățenilor și statului român direct prejudiciat”, a mai adăugat Iulia Scântei.

Suma care reprezintă prejudiciul în urma unor infracțiuni de corupție este de 52 de miliarde de euro și trebuie recuperată. Sunt banii necesari investițiilor, bani necesari plăților pensiilor și drepturilor sociale, creșterii salariilor pe care ni le dorim cu toții.

,,Dacă PSD și ALDE vor ajunge să guverneze România, nu vor fi recuperați banii pentru că nu au nici un interes să o facă. Guvernul Cioloș a demarat însă procedurile și probabil până la sfârșitul lunii decembrie va începe activitatea operativă pentru a se trece la treabă în mod concret pentru recuperarea banilor românilor”, a spus Iulia Scântei.

Iulia Scântei a îndemnat ieșenii să iasă la vot să aleagă prin votul lor cine va conduce România după 11 decembrie și cine va reprezenta Iașul în Parlament: ,,Un Liviu Dragnea, reprezentant al PSD-ului, condamnat penal pentru fraudă și pentru furtul votului românilor, un Călin Popescu Tăriceanu, reprezentant al ALDE, trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, un Traian Băsescu, reprezentant al PMP-ului, fost președinte al României urmărit penal pentru spălare de bani sau un Dacian Cioloș, fost comisar european, un om onest cu o carieră confirmată internațional.”

”Ieșenii prin votul lor vor arăta cine îi va reprezenta după 11 decembrie în parlament: Bănicioiu Nicolae, în prezent cercetat penal pentru calitatea de fost Ministru al Sănătății în dosarul penal deschis la plângerea părinților tinerilor care au murit în tragicul eveniment de la Colectiv? Varujan Vosganian, candidatul ALDE la Camera Deputaților, care în 2015 a scăpat de urmărirea penală după ce senatorii la fel de penali au decis să respingă cererea DIICOT în dosarul “gaze ieftine” și care este de asemenea și în dosarul Poșta Română”. D-na Iulia Scântei a enumerat apoi și alți candidați cu probleme precum Gheorghe Nichita, Petru Movilă, Mircea Manolache, Tudor Ciuhodaru sau Vasile Câtea?”, a declarat Iulia Scântei candidatul PNL la Senat, ea menționând că a alcătuit această listă având ca referință mass media locală și națională».

•Comandat de Filiala PNL Iași. Cod mandatar financiar 111600004

Politica, Publicitate

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)