COMENTARIU: Colindul lui Moş Crăciun Electoral s-a încheiat. Primiţi cu votul?

Am avut o campanie anostă şi pentru că partidele n-au ştiut să rupă ritmul, să impună teme, să vină cu mesaje inteligente care să ajungă la alegători. La adăpostul cifrelor din sondaje, singura preocupare a PSD a fost să nu-i provoace pe ceilalţi competitori, să nu dea subiecte de campanie şi să nu irite un public anti-PSD, care există şi care s-a manifestat de fiecare dată la scrutinele cu miză mare. Sunt judeţe unde PSD n-a organizat măcar o conferinţă de presă. S-au evitat până şi întâlnirile publice deschise, pentru a nu irita şi provoca reacţii defavorabile. La Iaşi, spre exemplu, candidatul de pe locul doi pe lista la deputaţi, Nicolae Bănicioiu, nu a ieşit deloc întreaga campanie. S-a rezumat la vreo două interviuri, dar nu s-a dus în nicio piaţă, nu s-a expus, pentru a nu activa segmentul de alegători din municipiu încă sensibil la tragedia de la Colectiv.

De partea cealaltă, PNL a tot sperat să apară un eveniment major pe parcursul campaniei, pentru a se urca din nou pe val, cum s-a întâmplat în 2014, în campania de la prezidenţiale. Nu s-a întâmplat nimic notabil, iar declaraţiile premierului Dacian Cioloş, că îndeamnă la vot şi pentru PNL, dar şi pentru USR, n-au fost bine primite de către activiştii liberali.

Singura formaţiune care poate crea surprize la vot este USR-ul lui Nicuşor Dan, însă accesul e dificil mai ales în mediul rural, dar şi în judeţele controlate autoritar de cei doi coloşi, PSD şi PNL. Cât priveşte restul competitorilor, miza este trecerea pragului electoral, pentru a influenţa apoi jocul politic la formarea noii majorităţi parlamentare.

Citeste comentariul subsemnatului, pe news.ro

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)