Protest cu 3.000 de oameni la Iaşi. A fost cea mai amplă acţiune anti-PSD din ultimii ani care a avut loc în oraş

Atmosferă mai încinsă ca duminica trecută la protestul de la Iaşi. În Piaţa Unirii s-a adunat mai multă lume ca în urmă cu o săptămână. La 17.00 erau deja 100 de oameni, dar în treisferturi de oră numărul manifestanţilor ajunsese deja la 1.500.

Au fost mulţi tineri, dar şi oameni în vârstă. Unii au venit cu câini, alţi cu steaguri. S-a scandat ”Nu vă fie frică, Liviu Dragnea pică!”, ”Vrem referendum!”, ”DNA, să vină să vă ia!”, ”PSD, partid de hoţi, ticăloşi şi mafioţi!”. După o oră şi jumătate s-a pornit în marş către Prefectură, iar numărul protestatarilor a tot crescut. Vârful a fost atins în jurul orei 19.30, când peste 3.000 de oameni se aflau în stradă la Iaşi.

În momentul în care au ajuns în faţa sediului PSD, oamenii au scandat ”PSD, ciuma roşie!”, ”Cine nu sare, nu vrea schimbare!”.

În faţa Prefecturii, participanţii au stat aproximativ 15 minute, după care au pornit în marş către Complexul Studenţesc Tudor Vladimirescu. Sute de studenţi au ieşit la ferestrele căminelor, au aplaudat, o parte dintre ei au huiduit împreună cu manifestanţii, însă foarte puţini s-au alăturat protestatarilor. După ce au făcut înconjurul complexului, coloana de manifestanţi s-a îndreptat din nou către Piaţa Unirii.

A fost probabil cea mai tare acţiune împotriva PSD din ultimii ani care a avut loc la Iaşi. Urmează o nouă săptămână încinsă. PSD nu pare să dea înapoi cu cele două ordonanţe. Însă e greu de anticipat cum va reacţiona strada dacă PSD nu renunţă la legile pentru protejarea politicienilor corupţi. FOTO: George Plesu

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)