Bodea câștigă la pas șefia municipalei PNL. Cum se explică diferența de 100 de voturi față de Dobrincu

Deputatul Marius Bodea a fost ales duminică seară la șefia organizației municipale Iași a PNL, învingându-l pe istoricul Dorin Dobrincu, după o campanie internă marcată de tensiuni și de acuzații între taberele din partid.

La cel de-al doilea tur de scrutin au venit 416 de membri liberali ieșeni din cei 460 care și-au exprimat opțiunea la primul tur, desfășurat în cursul zilei de vineri.

Deputatul Marius Bodea a obținut 257 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Dorin Dobrincu a luat 159 de voturi. În primul tur care a avut loc vineri, diferența între cei doi candidați a fost de numai 20 de voturi (226-206), iar ceilalți trei competitori și-au exprimat sprijinul pentru Dobrincu.

Cu alte cuvinte, deși în al doilea tur au lipsit 44 de oameni, Marius Bodea a scos 31 de voturi în plus. Cele 11 voturi exprimate inițial pentru Tomașeschi, Antohi și Bușoi nu aveau cum să se îndrepte spre Bodea, iar din cele 16 voturi nule, mare parte aparțineau susținătorilor lui Dobrincu. Aceștia au încercuit numele candidatului și nu numărul înscris în fața numelui. Concluzia e clară: la votul de duminică, o parte dintre susținătorii lui Dobrincu din primul tur au votat cu Bodea. Cei din tabăra Bodea spun că bascularea s-a produs pe fondul scandalului uriaș declanșat de adversari la finalul reuniunii de vineri. De partea cealaltă, gruparea Dobrincu nu are încă o explicație vizavi de înfrângerea la un scor neașteptat de mare în finala de duminică.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)