Sfatul lui Orban pentru Tăriceanu: “Să se înscrie în PSD. E lipit de Dragnea ca marca de scrisoare”

Liderul PNL Ludovic Orban îi sugerează liderului ALDE Călin Popescu Tăriceanu să se înscrie în PSD, pentru că este lipit ca marca de scrisoare de Dragnea.

Ludovic Orban a declarat la Iași, într-o conferință de presă, că pentru a putea construi o majoritate parlamentari în jurul PNL este nevoie de susținerea a cel puțin jumătate dintre parlamentarii ALDE. El a afirmat că în acest moment este puțin probabil ca Tăriceanu să renunțe la alianța cu PSD.

“Este puțin probabil ca Tăriceanu să se dezlipească de Dragnea, pentru că văd în ultima vreme că e lipit ca marca de scrisoare de Dragnea. Îi sugerez domnului Tăriceanu să se înscrie direct în PSD și să-i lase pe liberali să vină la PNL. Cu siguranță voi purta discuții cu parlamentari care azi sunt întâmplător în ALDE. Îmi doresc toți liberalii în PNL, inclusiv parlamentarii care poate și dintr-o lipsă de corectitudine a managementului PNL față de ei au nimerit la ALDE”, a afirmat Orban.
Liderul PNL a afirmat că negocierile cu alte partide se vor purta până luni la prânz, când este programată reuniunea Biroului Executiv al PNL.

“Nu vă pot da un calendar al negocierilor. Sunt discuții pe care le-am început, altele pe care le-am stabilit, dar nu sunt discuții care să fie publice. Voi negocia și cu reprezentanți ai PMP, nu cu Traian Băsescu”, a mai spus Ludovic Orban.
Liderul PNL a recunoscut că există mari dificultăți de a construi o majoritate parlamentară în jurul PNL. Orban a spus că nu va accepta condițiile pe care le-a pus UDMR celor de la PSD înaintea votului la moțiunea de cenzură.

“Sunt foarte mari dificultăți de construire a unei noi majorități în jurul PNL. Nu neg, de altfel nici nu avem azi garanția că putem construi această majoritate parlamentară. Dacă UDMR vine și ne pune condițiile pe care i le-a pus lui Dragnea ca să voteze moțiunea, nu acceptăm niciodată. Închidem discuția încă de la început”, a mai afirmat Ludovic Orban.
De asemenea, șeful liberalilor a precizat că PNL nu va susține un guvern din care va face parte și PSD.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)