Chirica le interzice liberalilor să țină dezbaterea despre fotbal la Primărie. PNL: Chirica se comportă ca un autocrat, de parcă Primăria ar fi feuda proprie

“La începutul lunii august, grupul de consilieri locali PNL Iaşi a transmis o solicitare către Primăria Municipiului Iaşi pentru organizarea unei dezbateri cu privire la fondurilor publice alocate către clubul de fotbal CSM Politehnica Iaşi prin Fundaţia Sportului Ieşean şi natura asocierii dintre CSM Politehnica Iaşi şi firma Fotbal Hebdo. Evenimentul era programat să aibă loc în data de Joi, 31 august, ora 17.30, în Sala Mare a Primăriei Municipiului Iaşi.

Având în vedere că Executivul Primăriei este obligat, prin lege, să pună la dispoziţia consilierilor locali resursele necesare pentru a sprijini activitatea acestora în slujba comunităţii şi că în Sala Mare a Primăriei, de-a lungul timpului, s-au organizat foarte multe evenimente private, nu exista niciun motiv pentru a se interzice organizarea unei dezbateri publice de interes local.
Invocând motive hilare, primarul Mihai Chirica ne-a anunţat, cu 5 zile înainte de organizarea evenimentului, că nu va pune sala la dispoziţia grupului de consilieri PNL Iaşi pentru organizarea acestei dezbateri.
Grupul de consilieri PNL consideră nedemnă această atitudine a primarului care vrea ca aleşii locali să voteze alocarea de fonduri pentru clubul de fotbal, dar să nu fie transparent modul în care aceste fonduri publice sunt cheltuite.

“Noi ne-am propus, prin organizarea acestei dezbateri, să facem lumină într-un domeniu finanţat cu bani publici de Primărie unde există numai umbre. Această dezbatere nu ar fi fost a PNL, ci a Consiliului Local cu societatea civilă şi cu actorii direct implicaţi în finanţarea clubului de fotbal. Banii ieşenilor finanţează cu vârf şi îndesat fotbalul, iar responsabilitatea este a Consiliului Local si a Executivului. Vorbim de 1.5 mil. euro care, anul, Primăria îi alocă clubului de fotbal prin Fundaţia Sportului Ieşean. Să spui că Primăria si CL nu au nicio legatură cu clubul de fotbal este cea mai laşă declaraţie din ultimii doi ani. Mai mult, în Sala Mare a Primăriei au loc frecvente evenimente private. Recent, o firmă privată a unei foste angajate a Primăriei, apropiată a primarului Chirica, a organizat un eveniment pentru a marca finalul unui proiect Erasmus la Liceul de Mecatronică din Hlincea. Cum pentru astfel de evenimente sala se poate închiria, dar pentru o dezbatere publică organizată de consilieri locali acest lucru nu este posibil? Primarul Chirica ne-a interzis accesul în sală şi a interzis oamenilor de fotbal prezenţa la dezbatere pentru că nu vrea lumină în cheltuirea banilor publici”, a spus Răzvan Timofciuc, consilier local PNL Iaşi.

Grupul de consilieri PNL Iaşi va reprograma dezbaterea pentru o dată ulterioară, în luna septembrie“.

SURSA: Comunicat Răzvan Timofciuc, consilier local PNL

Administratie, Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)