PROTEST PENTRU AUTOSTRADĂ. O coloană de mașini a pornit în zori din Iași către Ardeal: A venit momentul să vorbim mai puțin și să facem mai mult

Zeci de șoferi din zona Moldovei participă la un marș de protest pe traseul Iași-Târgu Mureș, pentru a sensibiliza autoritățile să înceapă lucrările la autostrada dintre Moldova și Trasilvania. Acțiunea este inițiată de reprezentanți ai societății civile.
La protest participă motociclete, autoturisme, camioane, dar și autocare, mai multe firme de transport din zona Moldovei susținând acțiunea.
Coloana de mașini s-a pus în mișcare sâmbătă dimineață și a pornit din centrul municipiului Iași pe traseul Târgu Neamț-Gheorghieni. Duminică, protestatarii se vor îndrepta către Târgu Mureș, iar în aceeași zi vor reveni în Iași.
La intrarea în județul Suceava, manifestanții au fost întâmpinați de președintele consiliului județean Suceava Gheorghe Flutur, dar și de primarul municipiului Suceava Ion Lungu, cei doi arătându-și susținerea pentru proiectul autostrăzii.

O altă oprire s-a făcut la Târgu Neamț, unde manifestanților de la Iași li s-au alăturat și oameni din zonă.

“Nu mai suportăm să fim tratați în acest fel de către guvern. A venit momentul să facem mai mult și să vorbim mai puțin. Toate județele din Moldova au nevoie de autostradă, altfel nu ne putem dezvolta economic”, a spus un participant la protest.
Oamenii au spus că dacă vocea lor nu va fi auzită, atunci vor lua în calcul un marș auto pe traseul Iași-București.
Protestul a fost inițiat de mai mulți reprezentanți ai societății civile din Iași care au decis să organizeze un marș auto pe traseul viitoarei autostrăzi.

“Fără presiune nu vom rezolva nimic. Ne vom gândi și la alte acțiuni de protest dacă acest eveniment nu va avea vreun efect”, a afirmat unul dintre organizatori.

Inițiatorii protestului au inițiat și o petiție online, documentul fiind semnat de câteva sute de persoane.

„Centenarul Marii Uniri, din 2018, nu trebuie să regăsească Moldova şi unele judeţe din Transilvania în starea de sărăcie şi subdezvoltare în care sunt menţinute de nepăsarea guvernelor de la Bucureşti, fără o cale rutieră rapidă, care să străbată Carpaţii şi să le conecteze economic şi social cu celelalte regiuni ale ţării şi cu civilizaţia şi prosperitatea occidentală”, au scris iniţiatorii evenimentului în petiţia online.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)