COMENTARIU: PSD pierde contactul cu realitatea

E incredibil ce se întâmplă cu PSD. Dintr-un partid cât de cât onorabil (amintiți-vă de epoca Geoană), PSD a ajuns o for­ma­țiune de care trebuie să-ți fie teamă. Zi de zi, oră de oră. După nebunia cu OUG 13 de la începutul acestui an se părea că Dragnea și cei din jurul său au înțeles că nu pot face chiar orice și că nu degeaba suntem în Uniunea Europeană și NATO. Însă tot ce s-a întâmplat din ianuarie ne arată un PSD peremizat, cu apucături greu de explicat.

Îl prinzi că-ți fură din buzunar, dar îți râde în nas și-ți spune senin că doar îți îndrepta haina căscată de vânt. Îi spui că deciziile economice sunt proaste, că ne îndatorăm ca proștii și că în viitor ne va fi tuturor mai greu, partidul îți reproșează că nu vrei binele oamenilor, că nu ești patriot. Concomitent, începe hulirea multina­ționalelor, apoi premierul afirmă că nu înțelege ce nevoie avem de carduri. E îngrijorător întreg tabloul. În schimb, Dragnea râde șugubăț mai mereu, apare împăciuitor pe holurile Parlamentului, de parcă le știe pe toate și ar fi salvatorul nației. În instituții sunt promovați incompetenții, iar întreaga administrație aproape se confundă cu PSD. Nici măcar nu ne mai putem gândi la vreun proiect de țară, la autostrăzi sau la vreo măsură care să vină în sprijinul celor care au afaceri.

Nu contează experiența, nici competența, una dintre dovezi fiind reacția ministrului Petre Daea, când a fost întrebat despre angajarea fiicei sale în ministerul pe care-l conduce.

E o prăpastie tot mai mare între liderii PSD și societate. Ui­tați-vă cine conduce azi partidul: Liviu Dragnea, Olguța Vasilescu, Gabriela Firea și Codrin Ștefă­nescu. Faceți o analiză privind ceea ce se petrece la Ministerul Educației condus de Liviu Pop. Înfiorător.

E cea mai slabă garnitură pe care PSD a propus-o în ultimii 25 de ani. Nici măcar pe vremea lui Iliescu selecția de cadre nu era atât de prost făcută.

Citește întreg comentariul din Suplimentul de Cultură

Comentariu, Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)