Comentariu ZF: Până când Iulian Dascălu şi toţi oamenii de afaceri din Moldova nu vor ieşi în stradă alături de angajaţii lor, zona Moldovei nu va avea autostrăzi

Cristian Hostiuc, directorul editorial al Ziarului Financiar, scrie un comentariu pornind de la protestul de la Iași pe subiectul cu autostrada.

“Nu am auzit ca în fruntea protestelor să se pună Iulian Dascălu, cel care deţine complexul Palas din centrul Iaşului şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din România. Deşi lipsa acestei autostrăzi îl afectează direct pentru că nu vin investiţii în toată zona Moldovei, nu numai în Iaşi, el nu s-a pus în fruntea celor 2.000. De asemenea, nu am auzit să iasă în stradă toţi cei care au business în Moldova.(…)
Dacă stai de vorbă cu toţi antreprenorii din zonă, toţi se plâng de lipsa autostrăzilor şi de creşterea salariului minim pe economie. Dar nimeni nu face nimic pentru a schimba lucrurile, şi în primul rând prin proteste publice.
Dacă cei care au business în Moldova nu au ieşit în stradă să ceară şi să protesteze pentru creşterea şi dezvoltarea economică a zonei, care ar veni prin legarea Bucureştiului cu Iaşi sau Iaşiului cu Târgu Mureş, ce pretenţii să mai ai de la Varujan Vosganian, parlamentar de Iaşi de când lumea, dar care trăieşte la Bucureşti, unde puterea de cumpărare e mai mare, unde businessul e mai puternic. Este bine să fii trimis în Parlament de voturile ieşenilor, dar să bei cafea şi să discuţi politică din Bucureşti”.

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)