Consilierii PNL Iași: Maricel Popa să părăsească CJ-ul. Cosette Chichirău (deputat USR): Ne-am săturat. Să plece cu tot cu gașca lui de hoți

PNL și USR Iași cer demisia șefului Consiliului Județean Iași Maricel Popa, lider al PSD Iași, după ce DNA a anunțat punerea acestuia sub urmărire penală pentru comiterea a trei fapte de abuz în serviciu.
Potrivit unui comunicat al consilierilor județeni liberali, acuzațiile DNA la adresa lui Maricel Popa arată că la vârful CJ există “un conducător abuziv, amator, care acum este suspect într-un dosar de corupție“.

“Grupul consilierilor judeteni al PNL Iași cere lui Maricel Popa să părăsească Consiliul Județean. Avem o radiografie clară a ceea ce reprezintă administrația PSD pentru județul Iași: Maricel Popa, președinte de Consiliu Județean anchetat de DNA pentru abuz în serviciu, flancat de doi consilieri personali suspecți de corupție: Gheorghe Nichita și Daniel Achiței. Domnule Popa, dacă mai aveți puțină demnitate,  plecați de la Consiliul Județean și trimiteți-l acasă  pe Gheorghe Nichita“, se arată în comunicatul consilierilor județeni PNL.

La rândul său, liderul USR Iași, deputatul Cosette Chichirău, afirmă că oameni ca Maricel Popa țin Iașul în sărăcie, cerându-i să plece din Consiliul Județean.
“E o nouă pată pe imaginea Iașului, în condițiile în care scandalurile de corupție în administrația ieșeană s-au ținut lanț în ultimii ani. Oameni ca Maricel Popa țin România și Iașul în sărăcie și subdezvoltare, la periferia Europei, când am putea fi în inima ei prin accesiunea la zona Schengen și moneda euro. Fără corupție, am ajunge departe. Ne-am săturat, gata, să plece Maricel Popa și toată gașca de hoți. Demisia“, susține deputatul USR Cosette Chichirău.

DNA a anunţat, marţi, că Maricel Popa este urmărit penal pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu, Daniel Achiţei, fost director al Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor Iaşi şi consilier personal al preşedintelui CJ, este urmărit penal pentru abuz în serviciu (două fapte) şi  complicitate la abuz în serviciu, iar Ion Echimov, administrator al S.C. Eky Sam S.R.L., este urmărit penal pentru complicitate la abuz în serviciu. De asemenea, în acest dosar este urmărită penal şi S.C. EKY SAM S.R.L., tot pentru complicitate la abuz în serviciu.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)