Dumitru Oprea, deputat PNL: Pericolul unei noi crize economice în România declanșată de guvernarea PSD-ALDE

“Una dintre cele mai mari telenovele fiscale a guvernărilor PSD-ALDE, aplicarea split TVA, este invalidată de Comisia Europeană deoarece este contrară Directivei UE privind TVA și libertatea furnizării de servicii. În caz contrar, România riscă procedura de infringement. Această decizie vine la capătul unei perioade de proteste din partea mediului economic, de repetate modificări legislative ale acestei măsuri și pe fondul unui nivel extrem de redus de conformare voluntară a firmelor.

Din păcate, split TVA se înscrie într-o serie nesfârșită de agresiuni la adresa mediului privat pe care guvernul PSD-ALDE le pune în operă cu precizie de ceasornic. Zi de zi Ministerul Finanțelor Publice se laudă că economia României „duduie“, în vreme ce toate previziunile oficiale indică o încetinire a ritmului de creștere economică. În plus, Comisia Europeană estimează că țara noastră nu va putea respecta ținta de 3% a deficitului bugetar din cauza creşterii salariilor în sectorul public şi a pensiilor. Cu siguranță, ministrul Eugen Orlando Teodorovici va face posibilă respectarea țintei de deficit tăind orice leu de la investițiile publice și ajustând „din pix“ cifrele. Însă, în fața realității, orice „contabilitate creativă“ ar pregăti Ministerul Finanțelor Publice tot „fake news“ se va numi.

Economia României a mai „duduit“ și pe vremea când actualul lider al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, se afla la cârma guvernării. Ne amintim că acesta a pârjolit bugetul public în timpul campaniei electorale din 2008, ignorând total criza economică anunțată și care avea să producă efecte uriașe în România. De aceea, actualul Ministru al Finanțelor Publice nu trebuie să apeleze la manuale de istorie, ci doar la propria memorie pentru a înțelege pericolul uriaș la care sunt expuși românii.

Creșterea bunăstării „pe datorie“, fie că e vorba de bani publici sau de credite de nevoi personale, se va traduce prin condamnarea la sărăcie pe termen mediu și lung. Astfel, în lipsa unei creșteri economice sustenabile și nu bazată pe consumul bunurilor din import, țara noastră nu va avea banii necesari pentru a finanța proiectele mari de infrastructură care să îi asigure dezvoltarea!“

SURSA: Declarație politică Dumitru Oprea, deputat PNL

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)