Cum a ajuns Tudor Ciuhodaru pe loc eligibil la PSD

Probabil că foarte puțini din filiala ieșeană a PSD pot răspunde la această întrebare. Sâmbătă, șeful PSD Iași Maricel Popa nu oferea nici cel mai mic indiciu că filiala va avea candidat pe loc eligibil. Ba dimpotrivă, dădea de înțeles că organizația e pedepsită de centru după ce Cătălin Ivan a părăsit partidul, iar PSD Iași a avut de două ori la rând candidat pe loc eligibil.

Azi la prânz pică bomba. Ciuhodaru e dat întâi pe surse că va fi pe loc eligibil. De unde și până unde? Pesediștii ieșeni înroșesc telefoanele. Probabil vorbeau uluiți între ei. Când a fost lansat zvonul, am reușit cu greu să găsesc pe cineva din PSD Iași pe telefon. Vreo doi-trei membri ai filialei care într-un final au răspuns au spus că e o glumă și că nu cred așa ceva.

CEX-ul PSD ia sfârșit, iar Liviu Dragnea citește lista. Tudor Ciuhodaru ocupă locul 7, eligibil. Filiala ieșeană a PSD are candidat, deși nimeni nu spera la pleașca asta. A devenit Maricel Popa atât de influent dintr-o dată, încât să-l convingă pe Dragnea peste noapte că PSD Iași merită loc eligibil? Greu de crezut.

Interesant, liderii PSD Iași și-au asumat imediat victoria. Maricel Popa a și dat un comunicat, iar senatorul Vasile Toma a sărit și el în sus. De bucurie, evident.

Sunt două scenarii care pot fi luate în calcul:

  1. Dragnea și-a dat seama că Iașul e o miză și a mirosit că partidul ar putea pierde zdravăn puncte în județul cu cel mai mare număr de alegători. Întrebarea este de ce Tudor Ciuhodaru și nu altcineva din filială? În plus, Ciuhodaru nu e un social-democrat veritabil, venind în PSD după un ocol pe alte partide.
  2. Există și varianta ca Tudor Ciuhodaru să fi fost impus de cineva. Circulă informația că ar fi vorba de Dan Voiculescu. Însă Voiculescu și-a impus deja trei oameni pe listele PSD (Carmen Avram, Terheș și Grapini). Ce interes ar avea mogulul TV cu ieșeanul Ciuhodaru?

Sunt sondajele PSD atât de proaste pe Moldova, încât Dragnea să meargă cu doi candidați eligibili (băcăoanul Benea și ieșeanul Ciuhodaru)? Complicat să aflăm dedesubturile acestei mutări. Politic însă, PSD Iași primește un cadou nesperat. Pentru că filiala care are candidat eligibil ia un bonus de câteva puncte.

Uncategorized

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)