Dumitru Oprea: Medicii și pacienții suferă în fața incompetenței guvernului PSD-ALDE

“Sub regimul PSD, totul intră în disoluție. A venit rândul platformei informatice din sistemul de sănătate (PIAS), care reduce la minimum performanța actului medical. Motiv pentru care medicii au ajuns să protesteze, în condițiile în care platforma este în cea mai mare parte a timpului nefuncțională!

Din nepăsarea arătată guvernării, reiese foarte clar dezinteresul „purtat“ românilor.Zeci de mii de oameni sunt purtați degeaba pe drumuri, iar doctorii și farmaciile trebuie să se confrunte cu blocajele IT. În loc de act medical, ni se oferă stres, timp și bani pierduți.

Se ştie că sistemul informatic a fost de la bun început opera acoliților PSD. Platforma nu funcționează, printre altele, și pentru că nu mai este asigurată mentenanța. Această platformă a costat 170 de milioane de euro, iar sistemul pentru cardurile de sănătate peste 100 de milioane de lei. Culmea este că, în 2017, firma care a dezvoltat aceste sisteme a încasat 7,6 milioane de lei pentru mentenanță, dar numai pentru doi ani.

Colapsul în care a intrat sistemul medical românesc, în ciuda salariilor mărite, este opera PSD, să nu uităm nici o clipă acest lucru! Dacă salariile medicilor nu sunt dublate de investiții consistente pentru asigurarea calității actului medical, atunci exodul doctorilor nu se va opri. În timp ce pacienții vor fi, în continuare, tratați în spitale de unde pleci cu mai multe boli decât cele cu care ai venit! Să mai amintim că programul de guvernare promitea opt spitale regionale, dar și un mare „spital republican“? Măcar la unul să fi început construcția și mai era speranță!

Însă PSD știe să mintă, nu să facă. Știe să distrugă, nu să construiască, aşa încât şansele de însănătoşire pentru români se reduc alarmant cât timp rămâne la guvernare coaliția PSD-ALDE“.

SURSA: Declarație de presă Dumitru Oprea, deputat PNL

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)