Iohannis: Vă doresc un mandat de mare succes chiar dacă, din păcate, nu va fi un mandat întreg

Preşedintele Klaus Iohannis a urat, luni seară, Guvernului Orban un mandat de mare succes chiar dacă, din păcate, nu va fi un mandat întreg. ”Ce s-a întâmplat astăzi este un exerciţiu democratic”, a afirmat preşedintele.

”Felicitări dumneavastră şi întregii echipe guvernamentale. Vă doresc un mandat de mare succes, chiar dacă nu va fi un mandat de patru ani, ci ceva mai scurt, dar prin compensare va fi mai greu.  Domnule preşedinte al PNL, Ludovic Orban, vă felicit pe dvs şi pe parlamentarii PNL şi pe toţi ce din partid care aţi reuşit să convingeţi partidele din Opoziţie ca împreună să constituiţi o nouă majoritate, înlocuind majoritatea toxică din jurul PSD şi să convingeţi suficienţi parlamentari pentru a vota moţiunea, iar azi aţi reuşit din nou să convingeţi să voteze împreună cu PNL pentru Guvernul Orban. Este o realizare foarte mare şi vreau să subliniez că ce s-a întâplat astăzi este un exerciţiu autentic democratic: un guvern a fost înlăturat prin majoritatea din Parament, iar un nou Guvern a fost învestit prin noua majoritate. Vreau să felicit şi ceilalţ parlamentari – din USR, PMP, ALDE, UDMR, toţi care aţi votat pentru învestirea Guvernului Orban aţi făcut un lucru înţelept, aţi înţeles să lăsaţi deoparte meschinul aranjalement politic într-un moment în care România era în criză”, a declarat preşedintele.

Acesta a continuat apreciind că ”se termină guvernarea PSD-istă care a durat aproape 3 ani de zile, guvernări toxice pentru România care au stricat foarte multe proiecte”.

”Este foarte bine că această etapă s-a terminat şi avem şansa să avem un guvern care sper că va primi suficient sprijin în Parament pentru a începe reconstrucţia. România putea să fie departe- să aibă mai multe proiecte pentru români. De 30 de ani România nu s-a dezvoltat din cauza PSD”,  a declarat Iohannis.

Şeful statului a spus că lupta de trei ani de zile s-a finalizat cu învestirea Guvernului Orban.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)