Bogdan Cojocaru (deputat PSD): PNL se comportă ca în opoziţie. Guvernarea nu e un act care se face la şpriţuri şi excursii la schi

Deputatul PSD de Iaşi Bogdan Cojocaru susţine că PNL a venit la putere, dar se comportă ca în opoziţie, el amintindu-le liberalilor că guvernarea nu e un act care se face “la şpriţuri şi excursii la schi”.

Bogdan Cojocaru afirmă că PNL a criticat înainte să vină la guvernare faptul că deficitul bugetar va trece de trei la sută la finalul anului, însă după ce liberalii au preluat guvernarea deficitul va ajunge la 4,3 la sută.

“Ce i-a făcut pe liberali să sară brusc la un asemenea deficit? Incompetenţa sau reaua credinţă? Domnilor liberali, adaptaţi-vă discursul, nu mai sunteţi în opoziţie. Acum, sunteţi la putere şi trebuie să vă asumaţi faptul că guvernarea nu este un act pe care îl poţi face la şpriţuri şi excursii la schi“, precizează deputatul social-democrat Bogdan Cojocaru.

El adaugă că PNL dă vina pe greaua moştenire pentru a-şi acoperi “incompetenţa şi lăcomia“.

Pe de altă parte, deputatul PSD se întreabă de unde a alocat Guvernul PNL mai mulţi bani către Ministerul Dezvoltării, Ministrul Muncii, Ministerul de Finanţe, SRI, SIE, SPP şi STS dacă “bugetul lăsat de PSD ar fi fost atât de compromis“.

Totodată, social-democratul Bogdan Cojocaru spune că este curios cum Ministerul Transporturilor a primit la rectificare cu un miliard de lei mai puţin, după ce “liberalii au zbierat în opoziţie că ne lipsesc autostrăzile“.

Deputatul PSD de Iaşi le cere liberalilor să menţină “intactă“ credibilitatea României pe pieţele financiare internaţionale şi “să respecte deficitul şi datoria externă în limitele convenite“.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)