RomSoft începe anul în forță. Compania ieșeană de IT caută oameni pricepuți la tehnologia blockchain, într-un proiect în care sunt implicate firme farmaceutice mari din întreaga lume

Firma ieșeană de IT RomSoft demarează la acest început de an un proiect de cercetare din cadrul Horizon 2020, bazat pe tehnologia blockchain.

“Din proiect trebuie să rezulte un sistem software. Sistemul pleacă de la cercetare, producție, distribuție și urmărește tot acest traseu până la beneficiarul final al medicamentelor. Sunt implicate în proiect firme mari farmaceutice din întreaga lume. Problema acestei industrii o reprezintă medicamentele false care apar undeva pe acest traseu, iar prin acest software se va putea descoperi foarte rapid de unde apar vulnerabilitățile“, afirmă Dorin Cristea, co-fondator al companiei ieșene RomSoft.

Cristea consideră că tehnologia blockchain prinde tot mai mult viteză, întrucât este robustă și greu de păcălit.

În proiectul inițiat de RomSoft Iași sunt implicate și câteva universități de renume din Europa.

“RomSoft va fi furnizor de tehnologie prin concepte și arhitecturi, dar se va ocupa șI de realizarea practică a aplicației. Căutăm oameni interesați de tehnologia blockchain“, a mai spus Dorin Cristea.

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)