Bogdan Cojocaru, deputat PSD de Iaşi: Membrii social-democraţi care joacă de partea lui Chirica să-şi dea jos măştile şi să-l urmeze în PNL

Deputatul PSD de Iaşi Bogdan Cojocaru susţine că plecarea lui Mihai Chirica la PNL ar trebui să ducă la separarea apelor în PSD Iaşi, cerându-le membrilor social-democraţi care ”joacă” de partea edilului “să-şi dea jos măştile şi să-l urmeze la PNL“.

Bogdan Cojocaru a declarat că Mihai Chirica n-a vrut să rişte o candidatură independentă la primărie şi a ales să meargă la PNL, uitând că în 2016 nu ajungea primar fără sprijinul PSD.

“Asistăm la o căsătorie din interes între liberali şi Mihai Chirica, dar niciuna dintre părţi nu crede cu adevărat în acest mariaj. Primarul nu avea un partid în spate, iar liberalii nu aveau un candidat cu şanse, astfel că s-a ajuns la această soluţie stranie. Dar nu văd cum să reziste în timp“, a spus deputatul PSD, Bogdan Cojocaru.

Totodată, Cojocaru afirmă că această mutare ar trebui să clarifice scena politică locală, el cerându-le susţinătorilor lui Chirica din PSD să renunţe la “jocul duplicitar şi la bruiaje“, iar “dacă sunt atât de îndrăgostiţi de Chirica, atunci să-l urmeze în PNL“.

“Nu putem merge mai departe alături de oameni care pun interesul lor personal înaintea interesului de partid. Avem candidatul nostru la primăria Iaşi (Tudor Ciuhodaru – n.r.), iar dacă unii colegi vor să fie în continuare alături de Chirica, atunci cu părere de rău va trebui să ne despărţim. Să-şi dea jos măştile, să renunţe la calitatea de membru PSD şi să plece după Chirica la PNL. Este momentul despărţirii apelor, iar pentru PSD Iaşi ar fi sănătoasă o asemenea abordare“, a mai spus deputatul PSD Bogdan Cojocaru. Biroul Politic

Edilul Iaşului Mihai Chirica va candida pentru un nou mandat la primărie, din partea liberalilor, decizia fiind luată sâmbătă seară în şedinţa Biroului Politic Judeţean PNL Iaşi. Chirica va primi postul de prim-vicepreşedinte al filialei judeţene, au mai decis liberalii.

Din cei 33 de membri ai BPJ, 28 au votat în favoarea candidaturii lui Chirica din partea PNL, doi liberali au votat împotrivă, iar trei s-au abţinut.

Totodată, şefii organizaţiei judeţene PNL Iaşi le-au spus celor prezenţi la şedinţă că Mihai Chirica şi-a depus adeziunea la PNL, aceasta fiind acceptată de BPJ.

De asemenea, a fost convocat Comitetul Director Judeţean al PNL Iaşi, pentru 21 martie, când va fi validată intrarea lui Mihai Chirica în partid.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)