Deputatul PSD Bogdan Cojocaru: Guvernul Orban pregătește noi măsuri de austeritate, însă găștile PNL din Moldova își văd de treabă și nu sunt atinse de nici o criză

Liderul TSD, deputatul Bogdan Cojocaru, susține că guvernul Orban pregătește noi măsuri de austeritate și le explică românilor că trebuie să fie solidari, însă ”găștile PNL din Moldova își văd de treabă și nu sunt atinse de nici o criză”.

Bogdan Cojocaru afirmă, într-un comunicat de presă, că ”joaca de-a solidaritatea este specialitatea liberalilor”, însă austeritatea nu este valabilă și în cazul reprezentanților PNL numiți în diverse funcții.

Deputatul social-democrat prezintă câteva exemple de ”solidaritate de tip liberal” în județele din Moldova.

”Petru Avram, cumătru cu șeful PNL Iași Costel Alexe, a fost numit la conducerea Administrației Bazinale de Apă (ABA) Prut – Bârlad, instituție subordonată Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor condus de Costel Alexe. Sorin Afloarei, consilierul parlamentar al lui Costel Alexe și fin al său, a devenit peste noapte expert economic, la ANCOM, cu venituri lunare de 2.000 euro, deși n-a profesat în viața lui. Tot ministrul Costel Alexe refuză să oprească defrișarea pădurilor pe timpul stării de urgență. Se taie copaci în continuare, inclusiv pădurile seculare din jurul Iașiului. Gheorghe Flutur, lider PNL și președinte al Consiliului Județean Suceava, era trecut ca medic în actele DSP pentru a putea fi testat pentru coronavirus”, precizează deputatul PSD, Bogdan Cojocaru.

El îl include pe listă și pe proaspătul liberal Mihai Chirica, primar al Iașiului, care a spus că se testează săptămânal de coronavirus, iar în plus a propus consiliului local venituri uriașe pentru directorii din subordine.

”Vechiul PDL renaște din cenușa PNL. Guvernul Orban pregătește noi măsuri de austeritate pentru români. Ultimii luați în vizor sunt bugetarii, dar nici pensionarii nu sunt lăsați în pace. Toți trebuie să dăm dovadă de solidaritate, este sloganul sub care se pregătesc tăierile de venituri ale românilor. Joaca de-a solidaritatea este specialitatea liberalilor. Declarativ cu toții suferă. Guvernul le explică românilor că trebuie să fie solidari, însă găștile PNL din Moldova își văd de treabă și nu sunt atinse de nici o criză”, adaugă deputatul PSD, Bogdan Cojocaru.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)