Aplicaţie digitală prin care pacienţii pot găsi medicamentul dorit la cea mai apropiată farmacie, lansată de compania ieșeană RomSoft

O firmă IT din Iaşi a lansat o aplicaţie digitală, prin intermediul căreia pacienţii pot găsi medicamentul pe care îl caută la cea mai apropiată farmacie din zona unde locuiesc. Cei care au realizat aplicaţia susţin că astfel sunt prevenite vizitele inutile la o farmacie care nu deţine pe stoc medicamentul căutat, mai ales în condiţiile restricţiilor de circulaţie existente.

Compania ieşeană RomSoft a anunţat, joi, lansarea aplicaţiei digitale EMIM, scopul acesteia fiind “facilitarea comunicării între pacienţi şi farmacişti, în contextul situaţiei neaşteptate generate de criza COVID-19“.

“Cunoscând dificultăţile pe care le întâmpină pacienţii în a găsi medicamentele căutate, dar şi provocările cu care se confruntă farmaciştii, fiind una din categoriile profesionale foarte expuse în aceste zile, am lansat o funcţionalitate nouă pe platforma EMIM, aceea de CERERE MEDICAMENT. Vrem să conectăm farmaciile din ţară cu pacienţii aflaţi în căutarea unui anumit tip de medicament“, a declarat co-fondatorul RomSoft Iaşi, Dorin Cristea.

Astfel, prin intermediul aplicaţiei EMIM, farmaciştii se pot înregistra în aplicaţie, folosind opţiunea ÎNREGISTRARE FARMACIST, urmând ca mai apoi să fie înştiinţaţi automat în momentul în care un pacient adaugă o cerere nouă de medicament.

Totodată, farmaciştii trebuie să înregistreze adresa exactă a farmaciei în care profesează, pentru a putea analiza cererile primite din partea clienţilor aflaţi în zona respectivă (exemplu: oraş, stradă, număr).

“Odată înregistraţi, farmaciştii pot vedea toate cererile active de medicamente din sistem şi pot răspunde oricărei cereri printr-un simplu click. Aplicaţia va genera un mesaj automat, care va fi trimis pacientului prin SMS sau e-mail. Acest serviciu este în totalitate gratuit, inclusiv partea de mesaje SMS, atât pentru farmacişti cât şi pentru pacienţi. Cunoaştem faptul că există o lipsă la anumite medicamente din farmacii şi considerăm că este important să venim în ajutorul pacienţilor, prevenind astfel o vizită inutilă la o farmacie care nu deţine pe stoc medicamentul căutat, mai ales în condiţiile restricţiilor de circulaţie existente. Prin intermediul aplicaţiei EMIM, utilizatorii salvează timp preţios, deoarece vor fi anunţaţi prin email sau SMS imediat ce medicamentul dorit se află în stoc“, afirmă Dorin Cristea.

El adaugă că în cazul pacienţilor, aceştia pot folosi opţiunea CERERE MEDICAMENT de pe portal, iar după înregistrarea solicitării pentru medicamentul căutat, farmaciştii vor analiza cererile şi vor trimite email sau SMS individual pacienţilor aflaţi în aproprierea adresei respective.

“Nu mai este niciun secret pentru nimeni că, indiferent de ocupaţie, vârstă, preferinţe, această criză ne afectează pe toţi. Simţim nevoia să ne protejăm cât mai mult pe noi şi pe cei dragi, dar în aceeaşi măsură dorim să ajutăm acolo unde putem. Îi invităm pe farmacişti să-şi facă un cont pe aplicaţie pentru a-i ajuta pe cei care caută anumite medicamente. În acest fel, scad riscurile îmbolnăvirilor pentru toată lumea“, a mai spus co-fondatorul RomSoft Iaşi, Dorin Cristea.

EMIM este un sistem de management integrat al datelor medicale creat de compania ieşeană RomSoft, în cadrul unui proiect de cercetare-dezvoltare.

Afaceri

Comentarii

2 comentarii to “Aplicaţie digitală prin care pacienţii pot găsi medicamentul dorit la cea mai apropiată farmacie, lansată de compania ieșeană RomSoft”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)