Bogdan Cojocaru, şeful tinerilor social-democraţi: Măsurile de relaxare trebuie însoţite de dublarea numărului de teste, altfel vom avea o explozie a numărului de cazuri

Liderul TSD, deputatul Bogdan Cojocaru, susţine că măsurile de relaxare a restricţiilor trebuie însoţite de o dublare a numărului de teste realizate, precizând că în caz contrar vom asista la o explozie a numărului de cazuri de coronavirus.

Bogdan Cojocaru afirmă, într-un comunicat de presă, că în mod inexplicabil capacitatea de testare în România a fost ţinută la un nivel ”incredibil” de mic, precizând că numărul de teste pe zi ar fi trebuit să ajungă deja la peste 10.000.

”Nu ştiu cât a fost vorba de strategie perfidă din partea autorităţilor şi cât a fost lipsa echipamentelor necesare pentru a creşte numărul de teste. Cert este că am avut săptămâni la rând cu doar câteva mii de teste pe zi la o ţară cu 20 de milioane de oameni. Făcând puţine teste am avut puţine cazuri depistate, ceea ce este grav, pentru că sunt persoane asimptomatice care răspândesc boala în comunitate, inclusiv către persoanele vulnerabile”, a precizat deputatul PSD, Bogdan Cojocaru.

El consideră că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să renunţe ”la scenariile cu poliţistul rău şi poliţistul bun, doar pentru a-şi crea o imagine favorabilă”, şi să ceară guvernului să treacă la testarea masivă a populaţiei.

”Măsurile de restricţie vor fi ridicate din 15 mai. Aşa ne-a anunţat preşedintele Iohannis, care dintr-o dată pozează în conducătorul uman şi grijuliu, după ce ne-a tot ameninţat timp de câteva săptămâni. Ce se va întâmpla din acel moment dacă bolnavii nedepistaţi de COVID vor umbla liber prin pieţe, magazine sau vor merge la serviciu? Ar trebui să mărim rapid capacitatea de testare, chiar să dublăm numărul de teste, astfel ca din 15 mai să putem testa măcar 15.000 de oameni zilnic. Altfel, vom asista la o explozie a numărului de cazuri de coronavirus în România, cu efecte incalificabile”, a declarat liderul TSD, Bogdan Cojocaru.

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că România are o capacitate de testare pentru coronavirus mai mare decât numărul de teste care se realizează. Capacitatea de testare în prezent este de 8.000 de teste pe zi, în 61 de centre.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)