Deputatul Oprea cere explicații după ce TAROM a scos Iașul de pe lista curselor aeriene către Constanța

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor informații privind motivul pentru care TAROM nu a inclus Iaşul pe lista curselor estivale către litoralul românesc.

„Ani la rând, PSD a marginalizat, din punct de vedere al infrastructurii rutiere, feroviare, aeriene, Moldova și Iașul, nealocând niciodată fondurile necesare pentru dezvoltarea acesteia. Gravitatea infrastructurii precare iese în evidență și mai mult în această perioadă de pandemie și de restricții, când, cel mai probabil, mulți români vor opta să-și petreacă vacanța de vară în România.

Pentru unii ieșeni, alternativa de deplasare spre litoralul românesc este trenul. Din păcate, de la Iași la Constanța se poate ajunge direct doar cu un singur tren de noapte. Distanța de aproximativ 400 km este parcursă în 8,25 ore, ceea ce înseamnă o viteză medie de deplasare de circa 50 km/h. Există și varianta unor rute cu schimbări la Pașcani, Făurei sau București, durata lor fiind cuprinsă între 10 și 12 ore, adică o viteză medie de 41-34,5 Km/h.

Deși se aștepta ca TAROM să introducă o cursă aeriană Iași-Constanța, se pare că Iașul a fost exclus din lista curselor estivale anunțate”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Transporturilor detalii legate de creşterea numărului de trenuri/vagoane pe ruta Iaşi-Constanţa pentru a oferi ieşenilor o variantă de deplasare care să le asigure măsurile de distanţare socială.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)