Nichita a fost condamnat în Dosarul Amanta

Fostul primar al municipiului Iasi Gheorghe Nichita a fost condamnat, marţi, la cinci ani şi două luni de închisoare, după ce a fost găsit vinovat pentru că şi-ar fi spionat amanta. Decizia nu este definitivă.

Judecătorii Tribunalului Iaşi au decis, marţi, condamnarea fostului primar de Iaşi Gheorghe Nichita la cinci ani şi două luni de închisoare, fiind acuzat de procurorii DNA de instigare la folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu erau destinate publicităţii, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi instigare la abuz în serviciu.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Totodată, fostul şef al Poliţiei Locale Ştefan Hliboceanu a fost condamnat la patru ani şi cinci luni de închisoare în acelaşi dosar.

Fostul primar al Iaşului Gheorghe Nichita este acuzat că şi-ar fi determinat subalternii de la Poliţia Locală să o urmărească pe fosta sa amantă Adina Samson, inclusiv când aceasta părăsea localitatea.

Gheorghe Nichita se află în Penitenciarul din Iaşi, după ce în luna august a acestui an a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel Bucureşti.

Nichita a fost găsit vinovat pentru că ar fi luat zece la sută mită dintr-un contract de 70 milioane de lei derulat de primăria ieşeană, într-un proiect care viza fluidizarea traficului în municipiu.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)